Voor de harddenkende Rotterdammer
MarkvanWijk-VersBeton-FictieWeek-balk

Breimagazine Pom Pom heeft Rotterdam op de vierde plaats gezet als ‘steden die het waard zijn om te bezoeken’.

Last Page-Splendid Rotterdam

Het onder Britse breiers populaire tijdschrift Pom Pom richt zich hoofdzakelijk op breinieuwtjes en -patronen, maar maakt op de laatste drie pagina’s uitstapjes naar vertier, gericht op haar doelgroep. Een van de vaste onderdelen daarvan is de jaarlijkse top 10 steden die het waard zijn om te bezoeken. Rotterdam staat op een notabele vierde plek.

Social media ontploft wederom. De hashtags #tebizardit #rotterdamforeveryone #rotterdamrodedraad #010borduurtvoort en #roffabreitzondereinde zijn trending topic. Het bericht is duizenden keren bekeken en gedeeld.

Wethouder Maarten Struijvenberg is trots op de vermelding. “Dit lijkt toeval, maar ik dicht dit succes volledig toe aan de marketingafdeling van Rotterdam Partners. Zij nodigen de brei – en weefgetouwjournalisten onvermoeibaar uit, geven ze goed belegde broodjes en inspirerende patronen met Rotterdamse iconen. Dit is ongelooflijk goed voor de stad, zonder dat we daar veel kosten aan maken.”

In het breimagazine worden de gangbare publiekstrekkers genoemd, zoals de Euromast en de Markthal. Daarnaast worden nu ook Granny’s Finest, Schröder Stoffenmode, Woonmall Alexandrium en de Pannekoekenboot getipt.

Dit nepbericht is een Heijpaalbericht, de Rotterdamse tegenhanger van De Speld. Het is gepubliceerd tijdens de Fictieweek in 2017 en is satirisch bedoeld.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) houdt van verschillende opties, groente, het geluid van een stem door een megafoon en voetbal. En Rotterdam natuurlijk. Ze studeerde rechten en journalistiek. Ze is een weekje gasthoofdredacteur tijdens de Vers Beton fictieweek. Schrijven is haar leven, liefst samen met Sam. Haar bedrijf heet Terra Cacti.

Profiel-pagina
Lees één reactie