Voor de harddenkende Rotterdammer
MarkvanWijk-VersBeton-FictieWeek-balk

Breimagazine Pom Pom heeft Rotterdam op de vierde plaats gezet als ‘steden die het waard zijn om te bezoeken’.

Last Page-Splendid Rotterdam

Het onder Britse breiers populaire tijdschrift Pom Pom richt zich hoofdzakelijk op breinieuwtjes en -patronen, maar maakt op de laatste drie pagina’s uitstapjes naar vertier, gericht op haar doelgroep. Een van de vaste onderdelen daarvan is de jaarlijkse top 10 steden die het waard zijn om te bezoeken. Rotterdam staat op een notabele vierde plek.

Social media ontploft wederom. De hashtags #tebizardit #rotterdamforeveryone #rotterdamrodedraad #010borduurtvoort en #roffabreitzondereinde zijn trending topic. Het bericht is duizenden keren bekeken en gedeeld.

Wethouder Maarten Struijvenberg is trots op de vermelding. “Dit lijkt toeval, maar ik dicht dit succes volledig toe aan de marketingafdeling van Rotterdam Partners. Zij nodigen de brei – en weefgetouwjournalisten onvermoeibaar uit, geven ze goed belegde broodjes en inspirerende patronen met Rotterdamse iconen. Dit is ongelooflijk goed voor de stad, zonder dat we daar veel kosten aan maken.”

In het breimagazine worden de gangbare publiekstrekkers genoemd, zoals de Euromast en de Markthal. Daarnaast worden nu ook Granny’s Finest, Schröder Stoffenmode, Woonmall Alexandrium en de Pannekoekenboot getipt.

Dit nepbericht is een Heijpaalbericht, de Rotterdamse tegenhanger van De Speld. Het is gepubliceerd tijdens de Fictieweek in 2017 en is satirisch bedoeld.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) houdt van verschillende opties, groente, het geluid van een stem door een megafoon en voetbal. En Rotterdam natuurlijk. Ze studeerde rechten en journalistiek. Ze is een weekje gasthoofdredacteur tijdens de Vers Beton fictieweek. Schrijven is haar leven, liefst samen met Sam. Haar bedrijf heet Terra Cacti.

Profiel-pagina
Lees één reactie
 1. Profielbeeld van Marpessa
  Marpessa

  Kan iemand mij vertellen wat ‘hip’ betekent?
  Ik dacht altijd dat dat een alternatieve stroming binnen de studentikoze en artistieke kunstenaars was.
  Ik denk dat Rotterdam zo multicultureel en enorm veelzijdig is en vooral een werkstad gezien de vele kantoren en wolkenkrabbers.
  Ik vind Monaco. Cote d’ Azur en Fift Avenue en Rodeo Drive toch meer klasse hebben en modern en chique.

  Dat ‘hippe’ vind ik té alternatief en te artistiek om dat nu Rotterdams te verklaren,dit betreft nog steeds in de stad een kleine marge aan studentikoze artistiekelingen die deze hip hype uit oefenen.

  Vind het ook erg jammer dat het multiculturele leven zo wordt weggestopt alsof het niet (meer) bestaat in Rotterdam.
  Zodra je de tram of de benenwagen pakt richting delfshaven of het oude noorden zie je gelukkig weer gezellige multiculturele burgers en winkels en vooral de diversiteit aan uitingen in een grote stad,maar dat centrumgebied wordt zo krampachtig en theatraal uitgedost/genoemd als hip..hopelijk zal deze hype ooit snel weer verdwijnen en zoals het een hype en artistieke beweging betaamt gewoon weer in die achteraf speciale buurtjes zitten waar mensen die daar zin in hebben op afstomen,dat is toch altijd een apart volk geweest.
  Die had je vroeger ook de Anti-kraak,Nozems en de Punkbeweging,een aparte groep in aparte wijkjes en straatjes met eigen publiek ook.
  Nu wordt dit hippe zo overdreven gepromoot en gezien als overheersende trend.

  Ziet er erg onheus uit als je een allochtone temperamentvolle donkere man zo ziet zitten proberen hopeloos mee te doen in die hippe scene,met skinny broek, en dan zo studentikoos tussen allemaal blanke artistieke meisjes zitten..die zie ik liever toch salsa dansen of de limbo in een gezellig Surinaams café, dan doe ik in ieder geval mee!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.