De HeipaalFictieweek9 augustus 2017

Breimagazine Pom Pom roept Rotterdam uit tot een van de hipste steden ter wereld

Breimagazine Pom Pom heeft Rotterdam op de vierde plaats gezet als ‘steden die het waard zijn om te bezoeken’.

Het onder Britse breiers populaire tijdschrift Pom Pom richt zich hoofdzakelijk op breinieuwtjes en -patronen, maar maakt op de laatste drie pagina’s uitstapjes naar vertier, gericht op haar doelgroep. Een van de vaste onderdelen daarvan is de jaarlijkse top 10 steden die het waard zijn om te bezoeken. Rotterdam staat op een notabele vierde plek.

Social media ontploft wederom. De hashtags #tebizardit #rotterdamforeveryone #rotterdamrodedraad #010borduurtvoort en #roffabreitzondereinde zijn trending topic. Het bericht is duizenden keren bekeken en gedeeld.

Wethouder Maarten Struijvenberg is trots op de vermelding. “Dit lijkt toeval, maar ik dicht dit succes volledig toe aan de marketingafdeling van Rotterdam Partners. Zij nodigen de brei – en weefgetouwjournalisten onvermoeibaar uit, geven ze goed belegde broodjes en inspirerende patronen met Rotterdamse iconen. Dit is ongelooflijk goed voor de stad, zonder dat we daar veel kosten aan maken.”

In het breimagazine worden de gangbare publiekstrekkers genoemd, zoals de Euromast en de Markthal. Daarnaast worden nu ook Granny’s Finest, Schröder Stoffenmode, Woonmall Alexandrium en de Pannekoekenboot getipt.

Dit nepbericht is een Heijpaalbericht, de Rotterdamse tegenhanger van De Speld. Het is gepubliceerd tijdens de Fictieweek in 2017 en is satirisch bedoeld.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:breien, buitenlandse lijstjes, Fictieweek, heipaal, lijstjes, pompom en Struijvenberg

Secties: De Heipaal en Fictieweek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *