Beeld29 augustus 2017

Ondertijds: Roodkapje

Fotocolumn

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: het sprookje van Roodkapje.

Beeld: Frank Hanswijk

Ondanks de vele valide tegenargumenten, kan ik het niet laten om te houden van auto’s. Of beter gezegd: van de mythe van de auto. Onbeperkte vrijheid en eindeloos cruisen over the open road. Prachtig design van staal, chroom en glas dat een stuk technisch vernuft omhult waarin de cilinders grommen. Linkerarm nonchalant uit het open raam en gáán. Het is een sprookje, dat weet ik. Iedere keer dat je dat gaspedaal indrukt, help je de planeet weer een stukje meer naar de klote. Dat heeft niks met vrijheid te maken. Maar zonder sprookjes is het leven zó saai.

Kijk nou naar Roodkapje op deze foto. Iemand houdt met hart en ziel van haar. Genoeg om de moeite te doen de rode hoes er zorgvuldig overheen te spannen. Zo is ze veilig, beschermd tegen stof en vuil en de blikken van pottenkijkers die niet weten hoe ze zo’n exquise stuk automobiel moeten waarderen. Veel mensen zullen het zonde vinden, een verspilling van geld, zo’n onhandige oude auto. Maar iemand in deze stad zal tijdens een vergadering of in de rij bij de supermarkt denken aan de lak en het chroom onder het rode doek en met die gedachte, met dat sprookje, een gelukkiger mens zijn.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:auto, colusseumweg, fotografie en parkeergarage

Sectie: Beeld

kaart: Parkeergarage Colosseumweg, Colosseumweg, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *