Voor de harddenkende Rotterdammer
MarkvanWijk-VersBeton-FictieWeek-balk

Na uitgebreid onderzoek is de RCC 010 (Rotterdamse Code Commissie 010) tot de conclusie gekomen dat 010 inderdaad niet alleen een code is, maar ook een netnummer.

010 final groot

Een netnummer is het nummer voor een telefoonnummer dat gedraaid moet worden om iemand buiten de regio telefonisch te bereiken. De RRC-commissie ontdekte dat het netnummer ooit zelfs de enige functie van 010 was. De codefunctie die 010 nu heeft, kwam pas ná het netnummer. Er zijn aanwijzingen dat dit ook geldt voor 020, maar dit ligt buiten het geografische werkveld van de RCC en komt dus niet in aanmerking voor verder onderzoek.
De RCC stelt daarom een nieuwe slogan voor: ‘010 is net a number’. De RCC beveelt aan om een bijbehorende brochure rond te sturen naar alle Rotterdammers. Onderdeel daarvan zou een verhelderende begrippenlijst moeten zijn, waarin termen als ‘vaste telefonie’ en ‘PTT’ toegelicht worden. Over de vorige leus – ‘010 isn’t just a code’ – waren namelijk zoveel vragen, dat het tot de oprichting van RCC heeft geleid. “Op deze manier kunnen we dit een tweede keer voorkomen”, aldus de woordvoerder van de commissie.

Dit nepbericht is een Heijpaalbericht, de Rotterdamse tegenhanger van De Speld. Het is gepubliceerd tijdens de Fictieweek in 2017 en is satirisch bedoeld.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) houdt van verschillende opties, groente, het geluid van een stem door een megafoon en voetbal. En Rotterdam natuurlijk. Ze studeerde rechten en journalistiek. Ze is een weekje gasthoofdredacteur tijdens de Vers Beton fictieweek. Schrijven is haar leven, liefst samen met Sam. Haar bedrijf heet Terra Cacti.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500