De HeipaalFictieweek8 augustus 2017

Onderzoek wijst uit: 010 is inderdaad niet alleen een code

Na uitgebreid onderzoek is de RCC 010 (Rotterdamse Code Commissie 010) tot de conclusie gekomen dat 010 inderdaad niet alleen een code is, maar ook een netnummer.

Een netnummer is het nummer voor een telefoonnummer dat gedraaid moet worden om iemand buiten de regio telefonisch te bereiken. De RRC-commissie ontdekte dat het netnummer ooit zelfs de enige functie van 010 was. De codefunctie die 010 nu heeft, kwam pas ná het netnummer. Er zijn aanwijzingen dat dit ook geldt voor 020, maar dit ligt buiten het geografische werkveld van de RCC en komt dus niet in aanmerking voor verder onderzoek.

De RCC stelt daarom een nieuwe slogan voor: ‘010 is net a number’. De RCC beveelt aan om een bijbehorende brochure rond te sturen naar alle Rotterdammers. Onderdeel daarvan zou een verhelderende begrippenlijst moeten zijn, waarin termen als ‘vaste telefonie’ en ‘PTT’ toegelicht worden. Over de vorige leus – ‘010 isn’t just a code’ – waren namelijk zoveel vragen, dat het tot de oprichting van RCC heeft geleid. “Op deze manier kunnen we dit een tweede keer voorkomen”, aldus de woordvoerder van de commissie.

Dit nepbericht is een Heijpaalbericht, de Rotterdamse tegenhanger van De Speld. Het is gepubliceerd tijdens de Fictieweek in 2017 en is satirisch bedoeld.

Reageer of deel op Social Media

Tags:010 isn't just a code, Fictieweek en heipaal

Secties: De Heipaal en Fictieweek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *