Minicollege Studio Erasmus12 september 2017

Aankondiging minicollege: Hoeveel ambtenaren heb je nodig om de stad te besturen?

Ambtenaar, het ultieme luizenbaantje. Of toch niet? Jos Blank, hoogleraar Productiviteit van de Publieke sector, spreekt in het minicollege van dinsdag 19 september over efficiënt werken bij de Gemeente Rotterdam.

Sinds 2010 is de Gemeente Rotterdam flink aan het bezuinigen op het aantal ambtenaren. Ruim 2500 van hen hebben hun baan verloren. Volgens de Rekenkamer is dat niet ten koste gegaan van de kwaliteit van de dienstverlening aan burgers en ondernemers, zo meldt het Financieel Dagblad in september 2016. Maar als dat zo is, hoeveel ambtenaren heb je dan werkelijk nodig voor het goed en efficiënt besturen van de stad?

Werk dat voorheen door ambtenaren werd gedaan wordt nu regelmatig uitbesteed aan externe (commerciële) bedrijven. Maar wordt het systeem daarmee ook goedkoper? Het zou interessant zijn om te kunnen bepalen hoe productief een Gemeente is, want verdienen we het als belastingbetaler niet om te weten hoe ons geld besteed wordt? Jos Blank, hoogleraar Productiviteit van de Publieke sector aan de Erasmus Universiteit, geeft antwoord op deze vragen in het minicollege van dinsdag 19 september.

Kom op dinsdag 19 september 2017 naar Studio Erasmus in de Rotterdamse Schouwburg. Studio Erasmus begint om 20.30 uur. De deuren zijn geopend vanaf 20.00 uur voor de inloop (met live muziek). Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:ambtenaar, bezuiniging, gemeente, hoogleraar, jos blank en Studio Erasmus

Sectie: Minicollege Studio Erasmus

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *