Voor de harddenkende Rotterdammer

Ambtenaar, het ultieme luizenbaantje. Of toch niet? Jos Blank, hoogleraar Productiviteit van de Publieke sector, spreekt in het minicollege van dinsdag 19 september over efficiënt werken bij de Gemeente Rotterdam.
Sinds 2010 is de Gemeente Rotterdam flink aan het bezuinigen op het aantal ambtenaren. Ruim 2500 van hen hebben hun baan verloren. Volgens de Rekenkamer is dat niet ten koste gegaan van de kwaliteit van de dienstverlening aan burgers en ondernemers, zo meldt het Financieel Dagblad in september 2016. Maar als dat zo is, hoeveel ambtenaren heb je dan werkelijk nodig voor het goed en efficiënt besturen van de stad?
Werk dat voorheen door ambtenaren werd gedaan wordt nu regelmatig uitbesteed aan externe (commerciële) bedrijven. Maar wordt het systeem daarmee ook goedkoper? Het zou interessant zijn om te kunnen bepalen hoe productief een Gemeente is, want verdienen we het als belastingbetaler niet om te weten hoe ons geld besteed wordt? Jos Blank, hoogleraar Productiviteit van de Publieke sector aan de Erasmus Universiteit, geeft antwoord op deze vragen in het minicollege van dinsdag 19 september.

Kom op dinsdag 19 september 2017 naar Studio Erasmus in de Rotterdamse Schouwburg. Studio Erasmus begint om 20.30 uur. De deuren zijn geopend vanaf 20.00 uur voor de inloop (met live muziek). Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Karin
    Karin

    “Werk dat voorheen door ambtenaren werd gedaan wordt nu regelmatig uitbesteed aan externe (commerciële) bedrijven. Maar wordt het systeem daarmee ook goedkoper?”

    Niet zolang prutsende ambtenaren, vervangen worden door prutsende externen. Die met een vork schrijven en waar geen enkel toezicht op wordt gehouden. Zie bijv. de diverse miljoenen verslindende ICT-debacles.

    Dit was een minicollege

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.