Human interest15 september 2017

De Beste Stuurlui: Roffa begluurt zichzelf

Opinie

De Beste Stuurlui serveren weer prikkelende gespreksstof voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week bekeek gluurbuur Ferrie Weeda zijn Rotterdam eens van een heel andere kant…

Beeld: Octavia van Horik

Langzaam valt de avond over de stad. De Erasmusbrug verwerkt een onafzienbare stoet kletsnat blik richting Zuid. Een watertaxi scheert langs een monstrueus cruiseschip. Alle bomen in het park staan nog vol in blad. De beuken kleuren bronzig, maar ook voor hen komt de herfst te vroeg. Ik zie de eerste lichten aangaan in de sjieke appartementen van het Scheepvaartkwartier.

Schakelen we over naar de Schiedamsedijk. Trucje om vanaf de Boompjes tóch de Erasmusbrug op te komen: haarspeldbocht ter hoogte van Maritiem Museum. Ook fietsers en voetgangers treden de verkeersregels hier met voeten. Het rode verkeerslicht voor de deur bij Margreet Olsthoorn wordt massaal genegeerd. Stadstoezicht zou hier goed kunnen cashen. Ik zie Margreet trouwens net haar winkel afsluiten.

Onversneden beeld

Op Zuid is alles onder controle. Tegenover metro Maashaven rookt een bewoner een sigaretje op haar balkon. Fietsers banen zich een weg door de stortregen. Maar wat is dat op de Strevelsweg?! De ramen van de appartemententorens bij het Zuidplein zijn geblurd! Hoe kan ik nu bijhouden welke tv-programma’s ze kijken? Een ongewenste ontwikkeling.

De camera op de Schieweg toont gelukkig nog een onversneden beeld van de lokale bewoners. Ze doen niet aan gordijnen, dat scheelt. Je kijkt langs hun huig zo hun endeldarm in. Sommigen drentelen onafgebroken door hun woonkamer. De bovenbuurman van ‘Yo Yo – Chinese massage’ staat al tien minuten achter zijn raam te staren. De laatste klant van de massagesalon is trouwens al een tijdje binnen. De happy ending wordt hier niet afgeraffeld.

We besluiten het rondje met het eigen vertrouwde Coolhaveneiland. Mijn beeldscherm toont een vredig plaatje. Rechts van het midden straalt de verlichte werkkamer van uw Beste Stuurman van dienst. Nog even een Droste-effect: ik ga voor het raam staan met de laptop en zie mezelf de deadline halen. Met 30 seconden vertraging.

Lezers, geniet ervan voordat de privacywaakhond die site op zwart zet: https://www.rotterdamonderweg.nl/verkeerscameras#

Reageer of deel op Social Media

Tags:cameratoezicht, De Beste Stuurlui, privacy en verkeer

Sectie: Human interest

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *