Politiek6 oktober 2017

De Beste Stuurlui: Welkom bij Circus Rechts Rotterdam

Opinie

De Beste Stuurlui serveren weer prikkelende gespreksstof voor bij de vrijdagmiddagborrel. Deze week verheugt stuurvrouw Anne Ardon zich op verdere capriolen van Circus Rechts dat nog zes maanden door Rotterdam trekt.

Beeld: Octavia van Horik

Beste lezers, een warm welkom bij Circus Rechts Rotterdam! Aangezien er over een halfjaar gemeenteraadsverkiezingen zijn, willen alle aanstormende dan wel zittende partijen hun meest rechtse beentje voorzetten. Gaat u vooral lekker zitten, maak het uw onderbuik gemakkelijk en geniet van wat onze vaderlandslievende conservatieve vrienden veelal belangeloos voor u in petto hebben.

Om het gezellig te houden beginnen we met clowns. Dit optreden zal verzorgd worden door onze jongste artiest: de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD), afdeling Rijnmond. Deze baby-VVD’ers zullen in hun act demonstreren waar ze zich afgelopen maand druk om maakten, namelijk een plan van de Erasmus Universiteit om een Diversity Board van twee studenten aan te stellen. Dit zorgt ervoor dat mensen die niet tot een minderheid behoren, worden uitgesloten, aldus het clubje studenten dat exact op de docentenpopulatie van de universiteit lijkt. Daarnaast, de Universiteit van Amsterdam heeft ook een project waar het woord “diversity” in zit en wat 375.000 euro per jaar kost. De JOVD’ers beweren dat dit project van de EUR – bestaande uit twee studentes die een vergoeding van honderd euro per week krijgen – dat dan vast ook zal doen. Houd u vast voor een spannende editie van Goochelen met Getallen!

Om het entertainmentniveau hoog te houden, gaan we door naar de acrobaten van de VVD. Deze komen niet op eenwielers, maar in dieselhummers aangetuft.

Om het entertainmentniveau hoog te houden, gaan we door naar de volwassen acrobaten van de VVD Rotterdam. Deze komen niet op eenwielers, maar in dieselhummers aangetuft. De VVD wil namelijk maar al te graag nóg meer auto’s in de binnenstad, namelijk die van Amsterdamse automobilisten. De VVD Rotterdam plaatste een advertentie op de voorkant van het Parool nadat GroenLinks Amsterdam met het plan kwam om de Amsterdamse binnenstad autovrij te krijgen. Milieuzones en autovrije binnensteden: da’s gewoon autootje pesten. Dat de luchtkwaliteit enorm verbeterd is sinds de invoering van de milieuzone, rept de VVD natuurlijk niet over. Zolang je je raampjes dicht hebt, merk je niks van de gassen.

Heel de wereld is je vaderland, zolang je als Turkse Nederlander maar geen groentewinkel wil.

Dan nu opgepast, het is tijd voor de dompteur. Wie van Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie precies de temmer is en wie de leeuw is nog onduidelijk, maar we hebben scherpe tanden en een grote bek gespot. De leeuw en de temmer voeren los van elkaar capriolen uit, maar hebben nu ook samen een act: een discriminerend plan om Turkse supermarkten en halalslagers uit het Rotterdamse straatbeeld te weren, omdat er ruimte moet komen voor de “Nederlandse groenteboer”. Marokkaanse slagers geven een “armoedig beeld” in de straat, aldus Leefbaar/FvD. Dat de gemiddelde Rotterdammer liever naar de Albert Heijn gaat dan naar de keurslager, wordt even vergeten. Heel de wereld is je vaderland, zolang je als Turkse Nederlander maar geen groentewinkel wil.

Voordat we doorgaan naar de afsluiting en het applaus ook nog even aandacht voor D66 Rotterdam. In een interview zei de nieuwe lijsttrekker Said Kasmi dat we als Rotterdam eigenlijk D66 zouden moeten bedanken voor het verwijderen van de ‘scherpe kantjes’ van het beleid van het CDA en Leefbaar. Verplichte anticonceptie en aso-woningen passen blijkbaar beter in de sociaalliberale visie dan we dachten.

Zoals u ziet: genoeg te beleven in de Rotterdamse politiek. Vol spanning wachten we op de volgende stunt om minderheden in het verdomhoekje te zetten of te houden. Nog zes maanden pret tot de verkiezingen.

Reageer of deel op Social Media

Tags:auto, De Beste Stuurlui, halal, minderheden en rechts rotterdam

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *