Minicollege Studio Erasmus9 oktober 2017

Minicollege 10 oktober: Hoe krijgen we Rotterdam-Zuid op de fiets?

Nederland is een fietsland bij uitstek. Nergens ter wereld wordt zoveel gebruik gemaakt van dit vervoermiddel om van A naar B te komen… Behalve in Rotterdam-Zuid. Daar wordt het minst gebruik gemaakt van de fiets van heel Nederland.

Te weinig toegang tot goede vervoersopties kan het voor mensen moeilijker maken om werk te vinden. Maar ook om onderwijs te volgen of om aan sociale bezigheden deel te nemen. ‘Transportarmoede’ wordt dit ook wel genoemd, veroorzaakt door bijvoorbeeld een gebrek aan geld om met vervoer te kunnen reizen of gebrek aan vervoer in de directe omgeving.

"Hoe kan fietsen helpen om volwaardig mee te draaien in de samenleving?"

Morgan Geile, verbonden aan de Universiteit van Freiburg, deed een masteronderzoek in samenwerking met DRIFT (Dutch Research Institute for Transitions) naar hoe fietsen mensen kan helpen om volwaardig mee te draaien in de samenleving. Zij bekeek de transportarmoede ‘op Zuid’ en ging na hoe fietsen deze vorm van armoede kan bestrijden.

Want hoe komt het dat er in Rotterdam-Zuid zo weinig gebruik wordt gemaakt van de fiets als vervoermiddel? En hoe kan fietsen meer worden gestimuleerd in Rotterdam, en in dit stadsdeel in het bijzonder? Morgan Geile beantwoordt deze vragen en licht haar onderzoek toe in het minicollege van dinsdag 10 oktober.

Kom op dinsdag 10 oktober 2017 naar Studio Erasmus in de Rotterdamse Schouwburg. Studio Erasmus begint om 20.30 uur. De deuren zijn geopend vanaf 20.00 uur voor de inloop (met live muziek). Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Reageer of deel op Social Media

Tags:fietsen, minicollege, Rotterdam Zuid en Studio Erasmus

Sectie: Minicollege Studio Erasmus

kaart: Schouwburgplein, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *