Beeld31 oktober 2017

Ondertijds: Selectieve liefde en aandacht

Fotocolumn

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: selectieve liefde en aandacht.

Beeld: Frank Hanswijk

Deze mannen zullen foto’s maken van het kunstwerk Wall Relief no.1. Het bakstenen reliëf van kunstenaar Henry Moore was oorspronkelijk een onderdeel van de uitbreiding van het achtergelegen Bouwcentrum, gebouwd in 1956. Toen het in 2012 gesloopt werd, is de volledige bakstenen muur zorgvuldig weggetakeld, om vervolgens teruggeplaatst te worden in de het nieuwe gebouw First.

Nog steeds krijg ik een warm gevoel van binnen als ik denk aan de moeite die dat gekost moet hebben. In deze stad, waar beeldende kunst meestal als overbodig luxeproduct onderaan de prioriteitenlijst terechtkomt, is het blijkbaar toch mogelijk dat er met aandacht  en liefde mee omgegaan wordt. Daar staat tegenover dat ik ontelbare keren langs het oude pand van het Bouwcentrum gefietst moet zijn, maar buiten de sculptuur ben ik verder volstrekt vergeten hoe het eruitzag. Mijn liefde en aandacht worden ook selectief verdeeld.

Als er in de stad iets gesloopt wordt voel ik soms spijt omdat iets moois verdwijnt, soms opluchting als ze een gedrocht tegen de grond werken. En in sommige gevallen doet het me blijkbaar simpelweg niets.

Reageer of deel op Social Media

Tags:bouwcentrum, First Rotterdam, Henry Moore en Wall Relief no. 1

Sectie: Beeld

kaart: First Rotterdam, Weena, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *