Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton heeft eindelijk de Persprijs Rotterdam in de wacht gesleept. De jury van de jaarlijkse prijs heeft ons boek Help, we zijn populair! Rotterdam stad in verandering uitgeroepen tot de beste Rotterdamse journalistieke productie van het jaar.

Onze redactie viert feest! Viermaal blijkt scheepsrecht: eindelijk is een nominatie van de Persprijs Rotterdam verzilverd en hebben we die felbegeerde glassculptuur in ontvangst genomen. En niet te vergeten, een dikke cheque. De jury, onder leiding van Inez Weski, heeft dit vanavond bekendgemaakt in debatcentrum Arminius.

Help, waar ging het boek ook alweer over?

Het boek Help, we zijn populair! is in november 2016 verschenen bij nai010 uitgevers en is onze eerste volwaardige boekpublicatie. Het boek beschouwt en reflecteert op vijf jaar discussie over de veranderende stad – de zogenaamde ‘Rotterdamse renaissance’. De jubelstemming wordt door verschillende auteurs gadegeslagen, soms met trots, vaker met gemengde gevoelens. Het boek behandelt verschillende invalshoeken: de stedelijke ontwikkeling en architectonische iconen, gentrificatie, de nostalgie van Rotterdammers, het nieuwe populaire imago en de stadscultuur.
Het boek is samengesteld uit deels geüpdatete artikelen die eerder op de site verschenen en deels nieuwe stukken. Daarnaast staat het vol met beeldmateriaal, waaronder foto-essays en illustraties. Het boek is verschenen onder redactie van Sereh Mandias en Eeva Liukku, maar met bijdragen van 47 schrijvers en beeldmakers beschouwen we de Persprijs Rotterdam wel een beetje als een oeuvreprijs voor heel Vers Beton. Speciale dank gaat uiteraard uit naar iedereen die heeft meegewerkt aan het boek.
En wat gaan we met de geldprijs gaan doen? Die gaan we weer investeren in nieuwe journalistieke producties. Daarover later meer!

Hebben?

Help, we zijn populair! is te koop bij verschillende Rotterdamse boekhandels (die kunnen altijd support gebruiken!), maar ook online te bestellen via nai010 uitgevers.

Win een exemplaar

Om te vieren dat we in de prijzen zijn gevallen, geven we aanstaande vrijdag twee exemplaren van het boek weg aan abonnees van onze nieuwsbrief. Ontvang je die nog niet? Schrijf je dan hier in en blijf op de hoogte van wat we doen.

Heel veel dank aan...

Schrijvers: Jelena Barisic, Marguerite van den Berg, Jacques Börger, Vincent Cardinaal, Brian Doucet, Gwen van Eijk, Peter van Heemst, Norbert Hummelt, Yulian Ide, Inge Janse, Anne Jongstra, Joep Klabbers, Patrick van der Klooster, Gyz La Rivière, Tara Lewis, Eeva Liukku, Frank Loer, Geert Maarse, Sereh Mandias, Chris van der Meulen, Gijs van Oenen, Lot Piscaer, Julian Schaap, Jules Schoonman, Wouter Vanstiphout, Fay van der Wall, Ferrie Weeda, Daan Zandbelt, Joke van der Zwaard.
Beeldmakers: Maus Bullhorst, Ossip van Duivenbode, Nina Fernande, Femke van Geffen, Xenia Gottenkieny, Frank Hanswijk, Willem de Kam, Peter de Krom, Geisje van der Linden, Rachel Sender, Alexandra Smorenberg, Anniek Tijmes, Catinca Tilea, Mark van Wijk, Hielke Zevenbergen.
Eindredacteuren: Melissa van Amerongen, Jelena Barisic, Els Brinkman (tekst) en Max van Dongen en Annabel Storm (beeld)
Fundraising en projectmanagement: Hilde Westerink
We waren ook enorm blij met het werk en de samenwerking met Team Thursday, die het grafisch ontwerp hebben gemaakt.
We zijn verplicht onze subsidiënten ook te vermelden, maar zijn daarom niet minder dankbaar dat het boek mogelijk is gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Gemeente Rotterdam, het Prins Bernhard Cultuurfonds en CBK Rotterdam.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
_MG_4702_Willem de Kam

Peter de Krom

Peter de Krom (35) is fotograaf en meervoudig Zilveren Camerawinnaar, publiceert regelmatig in NRC, NRC.next en Vrij Nederland. Voor Grenzeloze Rotterdammers gaat hij in eigen stijl met de thema’s en locaties van de afleveringen op pad en maakt een serie foto’s voor publicatie en expositie.

Profiel-pagina
Lees 9 reacties
  1. Profielbeeld van Karin
    Karin

    Gefeli Vers Beton. Dit verzacht ongetwijfeld de pijn van jullie on(der)betaald gezwoeg

  2. Profielbeeld van Adriaan Zijlmans
    Adriaan Zijlmans

    Beste mensen! Van harte gefeliciteerd met deze mooie ROTTERDAMSE prijs!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.