MediaVers Beton1 november 2017

En de Persprijs Rotterdam gaat naar… Vers Beton!

Vers Beton heeft eindelijk de Persprijs Rotterdam in de wacht gesleept. De jury van de jaarlijkse prijs heeft ons boek Help, we zijn populair! Rotterdam stad in verandering uitgeroepen tot de beste Rotterdamse journalistieke productie van het jaar.

Onze redactie viert feest! Viermaal blijkt scheepsrecht: eindelijk is een nominatie van de Persprijs Rotterdam verzilverd en hebben we die felbegeerde glassculptuur in ontvangst genomen. En niet te vergeten, een dikke cheque. De jury, onder leiding van Inez Weski, heeft dit vanavond bekendgemaakt in debatcentrum Arminius.

Help, waar ging het boek ook alweer over?

Het boek Help, we zijn populair! is in november 2016 verschenen bij nai010 uitgevers en is onze eerste volwaardige boekpublicatie. Het boek beschouwt en reflecteert op vijf jaar discussie over de veranderende stad – de zogenaamde ‘Rotterdamse renaissance’. De jubelstemming wordt door verschillende auteurs gadegeslagen, soms met trots, vaker met gemengde gevoelens. Het boek behandelt verschillende invalshoeken: de stedelijke ontwikkeling en architectonische iconen, gentrificatie, de nostalgie van Rotterdammers, het nieuwe populaire imago en de stadscultuur.

Het boek is samengesteld uit deels geüpdatete artikelen die eerder op de site verschenen en deels nieuwe stukken. Daarnaast staat het vol met beeldmateriaal, waaronder foto-essays en illustraties. Het boek is verschenen onder redactie van Sereh Mandias en Eeva Liukku, maar met bijdragen van 47 schrijvers en beeldmakers beschouwen we de Persprijs Rotterdam wel een beetje als een oeuvreprijs voor heel Vers Beton. Speciale dank gaat uiteraard uit naar iedereen die heeft meegewerkt aan het boek.

En wat gaan we met de geldprijs gaan doen? Die gaan we weer investeren in nieuwe journalistieke producties. Daarover later meer!

Hebben?

Help, we zijn populair! is te koop bij verschillende Rotterdamse boekhandels (die kunnen altijd support gebruiken!), maar ook online te bestellen via nai010 uitgevers.

Direct bestellen

Win een exemplaar

Om te vieren dat we in de prijzen zijn gevallen, geven we aanstaande vrijdag twee exemplaren van het boek weg aan abonnees van onze nieuwsbrief. Ontvang je die nog niet? Schrijf je dan hier in en blijf op de hoogte van wat we doen.

Heel veel dank aan...

Schrijvers: Jelena Barisic, Marguerite van den Berg, Jacques Börger, Vincent Cardinaal, Brian Doucet, Gwen van Eijk, Peter van Heemst, Norbert Hummelt, Yulian Ide, Inge Janse, Anne Jongstra, Joep Klabbers, Patrick van der Klooster, Gyz La Rivière, Tara Lewis, Eeva Liukku, Frank Loer, Geert Maarse, Sereh Mandias, Chris van der Meulen, Gijs van Oenen, Lot Piscaer, Julian Schaap, Jules Schoonman, Wouter Vanstiphout, Fay van der Wall, Ferrie Weeda, Daan Zandbelt, Joke van der Zwaard.

Beeldmakers: Maus Bullhorst, Ossip van Duivenbode, Nina Fernande, Femke van Geffen, Xenia Gottenkieny, Frank Hanswijk, Willem de Kam, Peter de Krom, Geisje van der Linden, Rachel Sender, Alexandra Smorenberg, Anniek Tijmes, Catinca Tilea, Mark van Wijk, Hielke Zevenbergen.

Eindredacteuren: Melissa van Amerongen, Jelena Barisic, Els Brinkman (tekst) en Max van Dongen en Annabel Storm (beeld)

Fundraising en projectmanagement: Hilde Westerink

We waren ook enorm blij met het werk en de samenwerking met Team Thursday, die het grafisch ontwerp hebben gemaakt.

We zijn verplicht onze subsidiënten ook te vermelden, maar zijn daarom niet minder dankbaar dat het boek mogelijk is gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Gemeente Rotterdam, het Prins Bernhard Cultuurfonds en CBK Rotterdam.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Help we zijn populair, Persprijs Rotterdam en rotterdamse persprijs

Secties: Media en Vers Beton

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *