eventVers Beton1 december 2017

De Beste Stuurlui LIVE tijdens de Debatnacht

& uitreiking de beste politicus van 2017

De Beste Stuurlui komen in levende lijve samen in een talkshow tijdens de Debatnacht op 8 december. Ook wordt de beste Rotterdamse politicus van het jaar gekozen. Kom ook!

Beeld: Mark van Wijk

Het jaar 2017 bracht een roerig jaar in Rotterdam. Opiniemakers konden zich zoal druk maken over de Kuip, de inhuldiging van Feyenoord, straatintimidatie, de Tweede Kamerverkiezingen, de ‘Turkse kwestie’, een overloper van Leefbaar Rotterdam, een zomerakkoord, zwarte piet, de Waterfrontaffaire, kolencentrales in de haven, de verkoop van Eneco en over diversiteit op de universiteit, in de cultuursector, en ja, waar eigenlijk niet?

Tijdens de Debatnacht bespreken de opiniemakers uit onze wekelijkse rubriek De Beste Stuurlui enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar. Kom en luister naar Tara Lewis, Ferrie Weeda, Awais Hassan en Anne Ardon. Ook kijken we vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Eeva Liukku zal de meningencarrousel in goede banen leiden.

Beste politicus van Rotterdam

Aansluitend op de talkshow vindt de uitreiking van de beste politicus van het jaar plaats, georganiseerd door LOKAAL. De jury, bestaande uit John Bijl (Periklesinstituut), Monica Beek (AD Rotterdams Dagblad) en Tara Lewis (Vers Beton) maakt dan bekend wie zich voor dit jaar met de lauweren van de titel mag tooien. Leo Bruijn (PvdA), Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) en Jeroen van der Lee (PvdD) zijn genomineerd.

Eerdere winnaars waren o.a. Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

De Debatnacht

Op vrijdagavond 8 december komen de opiniemakers van Nederland en Rotterdam naar alweer vijfde editie van de enige onvervalste Rotterdamse Debatnacht. In drie zalen zijn zeer verschillende debatten en presentaties: Ondergang van het Westen, Vrouwelijke activist regeert, On the run from Erdogan, Jongleren voor je geest, Weg met buitenspel, Fake news en het Rattendebat. Met o.a. Jan Mulder, Kees Moeliker, Anne Fleur Dekker, Ad Verbrugge, Hasna El Maroudi, Marli Huijer en Yavus Baydar. Wacht niet te lang met het kopen van je kaartjes, de Debatnacht belooft uit te verkopen.

De Beste Stuurlui LIVE start om 22:00 uur in de Bovenzaal van Arminius.

Speciaal voor leden van de nieuwsbrief geven we in de editie van vandaag 2×2 tickets weg! Nog geen lid? Meld je hier aan.

Meer informatie en tickets over de DebatnachtKlik hier
Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:De Beste Stuurlui en debatnacht

Secties: event en Vers Beton

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *