Voor de harddenkende Rotterdammer

Sinds 2013 kunnen inwoners van Rotterdam met een inkomen tot 130% van het minimumloon een zorgverzekering afsluiten bij de Gemeente. Het VGZ Rotterdampakket. In 2019 wil de stad echter alle inwoners deze zorgverzekering aanbieden.

De zorgpolis was aanvankelijk voornamelijk bedoeld voor mensen in de bijstand, die mogelijk anders zorg zouden mijden. Maar omdat de laatste jaren de zorgkosten ook voor de middeninkomens hard zijn gestegen en er sprake is van afschaffing van de aanvullende verzekeringen, wil Rotterdam de ‘Rotterdampolis’ toegankelijk maken voor iedereen.

De maandelijkse premie van deze polis is hoger (160 euro) maar is inclusief een eigen risico van 50 euro en een aanvullende tandartsverzekering. Aantrekkelijk dus voor wie hoge zorgkosten verwacht, toch? In het minicollege van 12 december leggen we Erik Schut deze plannen voor.

Erik Schut is professor gezondheidseconomie en gezondheidsbeleid. Hij behaalde cum laude zijn Phd met zijn thesis ‘Competitie in de Nederlandse gezondheidssector’, aan de Erasmusuniversiteit. We vragen hem of  de ‘Rotterdampolis’ voor alle inwoners nu een goed idee is. Moet het eigen risico omlaag? En is de solidariteit in het zorgstelsel aan het afkalven? Je hoort het in het minicollege van 12 december!

Studio Erasmus is op dinsdag 12 december 2017 in de Rotterdamse Schouwburg. De talkshow begint om 20.30 uur. De deuren zijn geopend vanaf 20.00 uur voor de inloop (met live muziek). Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Erasmus van de Erasmus Universiteit. Deze organisatie heeft geen invloed gehad op de inhoud van het artikel. Lees hier meer over samenwerkingen.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.