Minicollege Studio Erasmus11 december 2017

Minicollege 12 december: Is de ‘Rotterdampolis’ een goed idee?

Sinds 2013 kunnen inwoners van Rotterdam met een inkomen tot 130% van het minimumloon een zorgverzekering afsluiten bij de Gemeente. Het VGZ Rotterdampakket. In 2019 wil de stad echter alle inwoners deze zorgverzekering aanbieden.

De zorgpolis was aanvankelijk voornamelijk bedoeld voor mensen in de bijstand, die mogelijk anders zorg zouden mijden. Maar omdat de laatste jaren de zorgkosten ook voor de middeninkomens hard zijn gestegen en er sprake is van afschaffing van de aanvullende verzekeringen, wil Rotterdam de ‘Rotterdampolis’ toegankelijk maken voor iedereen.

"Omdat zorgkosten hard zijn gestegen wil de stad de Rotterdampolis voor iedereen toegankelijk maken"

De maandelijkse premie van deze polis is hoger (160 euro) maar is inclusief een eigen risico van 50 euro en een aanvullende tandartsverzekering. Aantrekkelijk dus voor wie hoge zorgkosten verwacht, toch? In het minicollege van 12 december leggen we Erik Schut deze plannen voor.

Erik Schut is professor gezondheidseconomie en gezondheidsbeleid. Hij behaalde cum laude zijn Phd met zijn thesis ‘Competitie in de Nederlandse gezondheidssector’, aan de Erasmusuniversiteit. We vragen hem of  de ‘Rotterdampolis’ voor alle inwoners nu een goed idee is. Moet het eigen risico omlaag? En is de solidariteit in het zorgstelsel aan het afkalven? Je hoort het in het minicollege van 12 december!

Studio Erasmus is op dinsdag 12 december 2017 in de Rotterdamse Schouwburg. De talkshow begint om 20.30 uur. De deuren zijn geopend vanaf 20.00 uur voor de inloop (met live muziek). Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Reageer of deel op Social Media

Tags:eigen risico, Erik Schut, minicollege, Rotterdampolis, Studio Erasmus en verzekering

Sectie: Minicollege Studio Erasmus

kaart: ROTTERDAMSE SCHOUWBURG, Schouwburgplein, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *