Minicollege Studio Erasmus19 december 2017

Minicollege: Waarom de ‘Rotterdampolis’ landelijk ingevoerd moet worden

Is de Rotterdampolis een goed idee? Dat was de vraag van dit minicollege. Erik Schut, Hoogleraar Economie in de Gezondheidszorg, vindt duidelijk van wel.

“De Rotterdampolis is een heel slim idee. Ik pleit er zelfs voor om er een nationale polis van te maken voor de lage inkomens. Dat lijkt me een prachtig idee voor de minister van Volksgezondheid!”

De Rotterdampolis is een door de gemeente gesubsidieerde polis voor inkomens tot 130% van het minimumloon. Klanten hebben slechts een eigen risico van 50 euro, maar betalen dan ook een hogere maandelijkse premie. Daar zit namelijk de rest van het eigen risico in is verwerkt samen met aanvullende verzekering als de tandarts en fysiotherapie.

"De Rotterdampolis is een eerlijker en socialer idee dan het eigen risico afschaffen"

Volgens Erik Schut is deze zorgpolis een eerlijker en socialer idee dan het eigen risico afschaffen. Dat laatste leidt volgens hem namelijk tot hogere zorgkosten voor de lagere inkomens. Iets dat politici die pleiten voor afschaffing van het eigen risico er niet bij vertellen.

Waarom Erik Schut zo enthousiast is over de Rotterdamse zorgpolis als model voor landelijke invoering, legt hij uitgebreid uit in het minicollege hierboven!

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:eigen risico, lage inkomens, minicollege, Rotterdampolis en verzekering

Sectie: Minicollege Studio Erasmus

kaart: ROTTERDAMSE SCHOUWBURG, Schouwburgplein, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *