Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Voor de PvdA wordt het dit jaar erop of eronder. In 2017 leed de partij een pijnlijke nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen: meer Rotterdammers stemden op DENK dan op de PvdA. Hoe gaat lijsttrekker Barbara Kathmann de gemeenteraadsverkiezingen in?

P1350995-2
Beeld door: beeld: Jasmijn Krol

In Rotterdam is bij de Tweede Kamerverkiezingen meer op DENK dan op de PvdA gestemd. Wat zegt u in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen tegen deze mensen?

De wereld is harder en grimmiger geworden. Grote groepen mensen voelen zich weggezet en willen strijd voeren. Eén ding weet ik zeker: op de manier waarop DENK die strijd aanvliegt, ga je ‘m niet winnen. DENK was niet in het lokale actief de afgelopen vier jaar. Ik wel. Mijn gevechten op de Coolsingel heb ik gevoerd voor en met Rotterdammers. Dus ik heb niet het idee dat ik iets uit te leggen heb. Met hoe DENK de strijd aanvliegt, maak je de polarisatie alleen maar erger, en breng je de samenleving alleen maar verder in de haat en ellende. Wij hebben ons nooit mee laten zuigen in de polarisering en zullen dat ook nooit toelaten.

Toch heeft de partij een reeks flinke verkiezingsnederlagen achter de rug. Moet de PvdA niet kritischer nadenken over de partij zelf?

“De partij is niet op de idealen afgerekend, maar op de compromissen. De PvdA heeft niet altijd goed aangegeven welke successen zij behaald heeft. Dat moeten we wel gaan doen. De sociaaldemocratie heeft Rotterdam en Nederland veel gebracht.”

Waarom zou de sociaaldemocratie een oplossing kunnen zijn voor de uitdagingen van de stad? En waarin verschilt die van GroenLinks en de SP?

“De sociaaldemocratie staat voor een eerlijke verdeling van kennis, macht en middelen. Ik vind het een heel mooie vorm van ideaalrealisme. Daar ben ik ook van, hardop dromen en daar een realistisch plan naast zetten. De PvdA brengt de samenleving samen, is echt die emancipatiemachine, zonder er alleen voor de onderkant te zijn. Hoe meer je deelt, hoe beter de samenleving eruit ziet. Dat is waar de PvdA en alleen de PvdA voor staat. Bij GroenLinks moeten ze niet voor niets nu aankondigen dat Jesse Klaver toch ook maar eens de kantines gaat bezoeken. Dat hebben ze nooit gedaan, en dat is heel gek.”

Gekeken naar de laatste vier jaar, waarin herkennen we de handtekening van Kathmann?

“In het initiatiefvoorstel over arbeidsdiscriminatie, een onderwerp waaraan weinig gedaan is, maar waarover de klachten toenamen. Ons voorstel kan echt een verschil maken voor de Rotterdammer die aan de slag wil. Daar ben ik trots op.”

En wat is er mislukt?

“Mislukt vind ik lastig, afstandelijk politiek jargon. Je hebt het nu eenmaal niet voor het zeggen. Maar oké: het is niet gelukt bij de wethouders tussen de oren te krijgen dat een kwart van onze kinderen opgroeit in armoede en dat beleid drastisch moet wijzigen. Er zijn maatregelen genomen, die het kwetsbare mensen nog moeilijker maken. Leefbaar Rotterdam heeft de verkiezingsbelofte gedaan Rotterdam als eerste uit de crisis te halen. Nou, Rotterdam ís nog niet eens uit de crisis.”

Als de PvdA de afgelopen vier jaar in het college had gezeten, wat had de partij dan doorgevoerd?

“We hadden quota ingevoerd, want veel Rotterdammers worden niet eens uitgenodigd op sollicitatiegesprek, omdat ze zwanger zijn, een bepaalde achternaam dragen of omdat ze vrouw zijn. Dat is de tendens. Daarnaast hadden we veel meer werk gemaakt van de energietransitie in de haven. Er is veel onrust over werkgelegenheid, terwijl juist de transitie in de haven qua werkgelegenheid ook heel veel kansen kan bieden. Deze collegeperiode is er op de winkel gepast, en dat is niet eens heel goed gegaan. Alle reserves zijn opgemaakt, er zijn geen nieuwe aangelegd, er zitten meer mensen in de bijstand, er is minder werkgelegenheid en meer arbeidsdiscriminatie.”

Met welke partijen zou u dat kunnen aanpakken?

“Met GroenLinks, SP en NIDA heb je wel een paar partijen waarmee we het in grote lijnen kunnen vinden. Op papier zou je denken dat we wat gemeen hebben met D66. Maar het D66 van de afgelopen vier jaar is kwalijk: het is onderdeel geweest van een college dat de tweedeling in de stad groter heeft gemaakt. Dat is ernstig. Ik ben blij dat de nieuwe lijsttrekker zich hiervan distantieert. Dat geeft de burger moed.”

Alvast vooruitkijkend naar de nieuwe raadsperiode: er komt een bijna volledig nieuwe fractie. Waarom bent u in de eerder geschetste grimmigere en hardere wereld de komende vier jaar de juiste lijsttrekker voor de PvdA?

“Ik schat in dat Leefbaar Rotterdam wordt afgerekend voor de ijskoude politiek die ze hier hebben neergezet en de hoeveelheid Rotterdammers die ze in de knel hebben geduwd. Ik werk al twintig jaar aan Rotterdam. Ik wil strijd leveren voor een stad in balans, die aan de ene kant bruist en waarin men aan de andere kant omkijkt naar elkaar, zodat iedereen mee kan.  
Als ik mezelf geen verdomd goede lijsttrekker vond, zou ik natuurlijk nooit aan deze exercitie zijn begonnen. Ik heb daarbij niet om mij heen gekeken of er andere geschikte kandidaten zouden zijn. Als je dat niet in volle overtuiging van jezelf doet, moet je er niet aan beginnen. Ik hoop dat ik mijn trots op de partij kan overbrengen. Ik zie mezelf niet als een partijleider maar als een team captain. Ik weet wat er moet gebeuren.”

P1350909-2
Beeld door: beeld: Jasmijn Krol

Waarin is een onervaren fractie in de raad een nadeel en voordeel?

“Er is een onderscheid tussen politiek en volksvertegenwoordiging. Het lijkt mij mooi als de raadsleden weer volksvertegenwoordiger worden. Ik zeg nu tegen de kandidaat-raadsleden dat ze niet moeten meegaan in het systeem van de Coolsingel. Het gebeurt daarbuiten. Ik en Co Engberts zijn de oude rotten in het vak, dat is voldoende basis om verder te gaan. In de hele raad blijven ook maar twaalf van de 45 raadsleden zitten, dat kan veel doen voor de stad. Je ziet nu dat debatten in de raad worden gevoerd vanuit de loopgraven. Er is weinig toenadering. Een nieuwe raad kan die verhoudingen frisser maken.”

Op welke punten kan de PvdA worden afgerekend door de kiezers in 2022?

“Meer betaalbare huizen voor alle groepen Rotterdammers. Minder Rotterdammers in de bijstand. De duurzaamheidsslag die we moeten maken in Rotterdam. De energietransitie in de haven.”

En uzelf?

“Deze onderwerpen, maar ook op het dichterbij brengen van de gemeentepolitiek bij de Rotterdammers. Dat zij echt weer vertrouwen krijgen in de politiek, en meer geloof krijgen dat het zin heeft naar de stembus te gaan. Het is ontzettend belangrijk voor je eigen leefomgeving, het onderwijs dat je kind geniet, de zorg voor je ouders, het werk dat je wel of niet hebt. Het is essentieel dat je kiest voor de mensen die dat voor het zeggen hebben.”

Tussen vertrouwen in de politiek en samenwerken in de politiek zit een spanning. Stel, de verkiezingsuitslag is zo dat Leefbaar en de PvdA als eerste met elkaar moeten praten voor coalitievorming. Jullie staan op veel punten lijnrecht tegenover elkaar. Hoe geloofwaardig is het dan dat die partijen gaan samenwerken?

“Ik sluit niemand op voorhand uit. Maar natuurlijk: ik zie niet hoe de PvdA ooit succesvol zou kunnen samenwerken met Leefbaar Rotterdam. Leefbaar is de veroorzaker van de tweedeling in Rotterdam op alle fronten, heeft ervoor gezorgd dat meer dan de helft van de Rotterdammers in de kou staat. Maar mochten zij ineens het licht zien, een draai maken en wel het beste voor hebben met Rotterdam, dan kunnen we altijd praten.”

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Roeland Dubbeld

Roeland Dubbeld

Roeland Dubbeld (1991) schrijft over politieke zaken en is beleidsadviseur bij de gemeente Pijnacker. Hij is lid van D66.

Profiel-pagina
Jasmijn Krol 2

Jasmijn Krol

Fotograaf

Jasmijn Krol (1988, Dongen) is beeldend kunstenaar en woonachtig in Rotterdam. Ze werkt voornamelijk met video, fotografie en performance. Naast haar autonome werk, maakt ze momenteel een documentaire en werkt ze ook als fotograaf in opdracht.

Profiel-pagina
Lees 18 reacties
 1. Profielbeeld van Karin
  Karin

  “En wat is er mislukt?”

  “Mislukt vind ik lastig, afstandelijk politiek jargon”

  Hahahahahahahahahahahahaha
  Héérlijk!

 2. Profielbeeld van Adam
  Adam

  Ik hoop dat Barbara Kathmann van de PVDA hier ook de reacties zal lezen,en daarbij goed zal nadenken wat er nu werkelijk allemaal speelt in Rotterdam,en hoe de burger deze lastige boze barre gemeenteraad de laatste jaren heeft ervaren.
  Barbara Kathmann heeft gelukkig wel ingezien dat er inderdaad níet goed op de winkel is gepast.
  PVDA,NIDA,SP,GL en DENK help ons Rotterdammers uit de harde pijnlijke boze gemeenteraad die we nu hebben,het is zo moeilijk leven zo en deprimerend.
  Samenhang mededogen en liefde missen we in de stad.

  1. Profielbeeld van Paul
   Paul

   Armoede in Rotterdam gedaald, dit itt de rest van NL, waar het is toegenomen.

 3. Profielbeeld van Paul
  Paul

  Als een PvdA-er, dit gaat zeggen: ‘ Leefbaar is de veroorzaker van de tweedeling in Rotterdam op alle fronten, heeft ervoor gezorgd dat meer dan de helft van de Rotterdammers in de kou staat’ dan kan je beter maar direct stoppen. LR bestaat pas zoveel jaar, PvdA daarentegen, heerste lange tijd in Rotterdam. In die tijd heeft men enorme fouten gemaakt, waardoor er OP ALLE FRONTEN TWEEDELING werd veroorzaakt.

  Het is verkiezingstijd dus gaan we dit zeggen: ‘Dat zij echt weer vertrouwen krijgen in de politiek, en meer geloof krijgen dat het zin heeft naar de stembus te gaan. ‘ Het vertrouwen is er totaal niet en dat zal voorlopig niet terug keren, want er verandert helemaal NIETS. Stemmes is het volk het idee geven dat ze wat te zeggen hebben.

  ‘Meer betaalbare huizen voor alle groepen Rotterdammers. Minder Rotterdammers in de bijstand.’
  Minder Rotterdammers in de bijstand, HOE DAN? Als men niet wilt/of men heeft de kunnen niet, hoe gaat men dan een baan vinden? Goedkoop wonen, je zit met uurloon, inflatie, kosten grondstoffen, je kan niet altijd goedkoop bouwen, grond wordt ook steeds duurder.

  Er dient partij onafhankelijk politiek gevoerd te worden! Is er wat te verbeteren, zeer zeker, heeft elke groep recht van klagen, dat ook, maar we zijn allemaal Rotterdammers en niet PvdA-er / LR-er/ D66-er

 4. Profielbeeld van Adam
  Adam

  De burgers lijken allemaal zo deprimerend overkomen in de stad met zijn vele regeltjes en wetten die de laatste jaren zo zijn uitgestort over de stad.
  Al die verdoemende polarisatie anekdotes en verharde vernederende wetten en opgelegde druk om het leven in Rotterdam zo zwaar en lusteloos te maken voor de burgers.
  Het horeca beleid is een totaal verkeerde keuze,er is te weinig vertier voor anders denkend en burgers uit andere culturen,voor deze groepen is het erg moeilijk iets te openen omdat het niet past in de nieuwe Rotterdamse stijl,volgens degenen die nu zo boos en bar de scepter zwaaien in de raad.
  Wanneer mensen DENK of NIDA niet leuk vinden vanwege allerlei anekdotes..?Laten de andere partijen dan zich eens inzetten voor wat ik hierboven schrijf!
  Misschien krijg je je Rotterdamse kiezers er weer mee terug die je eerst hebt weggejaagd.
  Geef ook multiculturele Rotterdammers huizen in de binnenstad,laat er ook weer horeca/dancings voor multiculturele Rotterdammers gerealiseerd worden(horeca beleid versoepelen en niet alleen richten op blank en hip)
  Laat de stad een ware afspiegeling zijn ook in de buitenruimte.
  Haal die ijzige barre boze leefbaarwind uit onze stad,er zijn genoeg steden in Nederland waar deze lieden hun hart op kunnen halen,Volendam of Duindorp ofzo.
  Maar laat het weer gezellig worden zoals in de jaren 70 en 80.
  Oja nog iets met het Basisinkomen zul je veel Rotterdammers gelukkig maken,de wrede mens onterende behandeling die burgers krijgen die recht hebben op bijstand is verschrikkelijk!
  En ook minimumloon en andere laag betaalden wat meer koopkracht geven,dus toeslagen weer toekennen voor de mensen die het hard nodig hebben,en Openbaar vervoer voor minima gratis maken.
  Kijk eens in de stad,zo tegen de helft van de maand is het zo stil in de winkels iedereen wacht op zijn/haar zorg en huurtoeslag,dan zie je na de twintigste van de maand ineens overal weer druk en levend in de winkelstraten.

  1. Profielbeeld van Paul
   Paul

   Zit er geen waterpijprooktent op de Schieweg, Schieblok buurt, Wijnhaven, of de theehuizen in buurt als Maashaven, Oranjeboomstraat, Theater Zuidplein, muziek/dans/theater in vele talen. Coffeeshops zijn meestal niet in NL handen. Restaurant bij Rijnhaven, Dunya, Bazaar en een Turkse eettent bij het Turkse consulaat. Geef eens een voorbeeld van horeca die je mist? Kijk eens naar de subsidie lijst hoeveel geld er naar zaken gaan die ‘niet’ Nederlands zijn.
   Nogmaals praat geen onzin!!

   1. Profielbeeld van Adam
    Adam

    De subsidies voor zaken vanuit de gemeente zijn juist het tegenovergestelde wat jij hierboven beweert.
    Subsidie wordt toe gekend om de straten er uit te laten zien zoals de Oude Binnenweg nu aan het worden is,en dat kost geld.
    Renovatie van oude panden om er hippe koffiezaken en alternatieve horeca in te zetten kost geld,en om deze te realiseren in het kader van nieuwe Rotterdamse stijl die enorm gepromoot wordt,krijgen deze zaken vermoedelijk juist de subsidie hiervoor!zoek het eens op.
    Cafe’s en lounges worden gewoon verkocht voor een boel geld met inventariskosten en de goodwill van die zaken,deze staan vaak te koop of te huur op een horeca site,de gesubsidieerde hippe barretjes nou weer niet!
    Hoe die verhuurd worden en waarvan ze vandaan gekomen zijn en wie de huur en inventaris en renovatie heeft betaald tja,subsidie vermoed ik.
    Alles om de buitenkant van de stad er geslaagd uit te laten zien,ondertussen een boel lijken in de kast,een hoop armoede en ongezelligheid.
    En die theehuizen,en Turkse of Surinaamse tenten worden door de gentrificatie plannen in bijna elke wijk weg geklaagd,en dan tsjoepie er komt een hippe koffiebar in..wel volledig gerenoveerd in de nieuwe Rotterdamse stijl natuurlijk

    1. Profielbeeld van Paul
     Paul

     Kom eens met voorbeelden, want nogmaals, een groter onzin kan je niet uitkramen! Heel wijk Feyenoord, amper 1 ‘NL’ winkel te vinden. Kijk eens in de buurt van de Putsebocht tot aan Vreewijk, hollandse bakker/groenteboer/viszaak zit er niet meer. Binnenweg, zeker nieuwe Binnenweg, meer niet NL winkels dan wel. Kruiskade helemaal verder West in, vele buitenlandse winkels. Doe daar de Zwart-Jan straat ook nog bij, her en der wat straten in Crooswijk en West, oh wacht, dus door heel Rotterdam zit een groot verscheidenheid aan winkels.

     Renovatie was hard nodig in sommige wijken en straten, omdat het als 1 verloederd zooitje eruit zag.

     Armoede, hoe wil je dat dan oplossen door danszalen voor culturen te verzorgen? Waarom mogen bepaalde straten niet hip zijn?

     ‘De subsidies voor zaken vanuit de gemeente zijn juist het tegenovergestelde wat jij hierboven beweert.’ kom met een voorbeeld!? Je weet zelf dat je onzin praat, dus kom met voorbeelden. Urban Podium in de Maassilo, ken je dat plan nog? HipHop huis in de Delftsestraat, Theater Zuidplein met vele, zelfs niet in het NL, voorstellingen van/voor verschillende culturen.

     ‘En die theehuizen,en Turkse of Surinaamse tenten worden door de gentrificatie plannen in bijna elke wijk weg geklaagd’ wederom, kom met een voorbeeld!?

     Vergeet niet dat het van 2 kanten meot komem, als men ergens zich totaal niet in interesseert, kan je wel iets opzetten, maar dan ga je failliet. Men komt hun wijk niet uit, hun eigen wereld amper uit, dan moet men niet klagen dat er ‘niets’ voor je doelgroep is.

     Weet wat Rotterdams is, niet lullen maar poetsen! Kijk Aziz van Annabel, keihard werken en zie nu.

     1. Profielbeeld van Adam
      Adam

      Hollee jongens,gezellig waterpijp café door sluiting weg aan de Nieuwe Binnenweg en ja hoor jongens een hippe artistieke viszaak die er in komt,totaal gerenoveerd en weer passend in de gentrificatie plannen.
      Gezellig hoor de halve Binnenweg is al helemaal artistiek wit
      Wat een plastic fake stad totaal geen echte vibe maar zwaar geforceerde uiterlijke glans..en dat mag wat kosten.
      Wat worden we toch dwangmatig hip en artistiek,van havenstad tot tuttige heupwiegende truttenmannen enclave

  2. Profielbeeld van Paul
   Paul

   NIDA die bijeenkomsten houdt waarbij gescheiden ingangen zijn voor mannen / vrouwen en vrouwen apart zitten van mannen, die moet je niet willen, die moet je bestrijden! Geloof en gelijkheid gaan niet samen, welk geloof dan ook. Een partij die meewerkt aan de segregatie van vrouwen, moeten aanpakt worden en desnoods verboden. SGP/CU/CDA/NIDA/DENK of wie dan ook, geloof is bijzaak, heeft niets met de standaardwaarde van het leven te maken, geloof en politiek dienen strikt gescheiden te worden, we zijn allen mens, daarna pas komt geloof/kleur/en weet ik veel wat erbij kijken.

   1. Profielbeeld van Adam
    Adam

    Hier komt de aap uit de mouw.
    Je bent aan het ageren via dit onderwerp tegen religie,vanuit jouw niet gelovig zijnde persoonlijkheid.
    Wordt je onzeker?ik dacht juist dat personen als jij hun middelvinger opstaken en hun tong uitsteken naar religie?en je wilt dat iedereen dat gaat doen zeker.
    Nou deze politieke verkiezingen zijn té belangrijk om ondergesneeuwd te worden met anti religieuze anekdotes.
    De politieke partijen in Rotterdam hebben nog veel om over na te denken en vooral dat voor íedere burger dus ook gelovigen en uit andere culturen!

    1. Profielbeeld van Paul
     Paul

     Nee, niets aap uit mouw.
     Jij loopt weg meg NIDA ik zie in dat NIDA voor verdere 2-deling zorgt, net als DENK, net als elk ander populistische partij, wat dat zijn DENK en NIDA ook. Geloof hoort geen politieke invloed te hebben, sterker nog, is niet nodig wat als er 1 groep overbeschermd is in NL, dan zijn het gelovigen.

     Religie is een verzinsel door mannen, want noem 1 geloof op waarin de vrouw gelijk is aan de man? Antwoord, kijk alleen al naar de grote geestelijke leiders, is geen vrouw en kan nooit een vrouw worden.

     Geloven is wat anders dan je onderwerpen aan verzonnen regel oftewel religie.

     1. Profielbeeld van Ronald
      Ronald

      De filosoof Feuerbach (gedeeltelijk inspirator Karl Marx) heeft zinnige zaken over geloof geschreven.
      Nog steeds actueel!

 5. Profielbeeld van Ronald
  Ronald

  Een PvdA’er die klaagt over opmaken van reserves begeeft zich niet alleen op glad ijs, maar is al keihard onder uitgegaan door gebrek aan kennis over de locale politiek van de laatste decennia.

  “Ik sluit niemand op voorhand uit. Maar natuurlijk: ik zie niet hoe de PvdA ooit succesvol zou kunnen samenwerken met Leefbaar Rotterdam.
  Zo’n zin alleen al; nee dan sluit je niemand uit.
  De politicoloog André Krouwel (VU en PvdA) heeft al eens gewezen op de vele overeenkomsten tussen de partijprogramma’s van LR en de PvdA.

  DENK heeft wel degelijk in embryonale fase in de raad gezeten. Kuzu is gemeenteraadslid geweest. Niet vergeten hoor Barbara!

  Zo en nu naar de” ik mag niet jokken” site van de jokkebrokken. http://www.nietjokkenin010.nl

 6. Profielbeeld van Adam
  Adam

  De koopkracht van minima is gedaald,vooral voor alleenstaanden.
  De toeslagen voor alleenstaanden zijn afgeschaft.
  De afvalstoffenheffing moet straks volledig betaald worden door minima.
  Minima en bijstandsgerechtigden worden steeds in verkiezingsprogramma’s opgenomen, om nog meer represailles en mensonterende wetten erover heen te storten,in het kader van minder.

  De stad is totaal geen afspiegeling van de samenleving,de binnenstad zeker niet qua horeca en winkels.
  Ook de binnenstad die nu verdicht moet worden met woningen die weer voor enkele bepaalde groepen zijn bedoeld,wat de afspiegeling van de stad niet is.Ze mogen er wel te shoppen maar wonen er niet.
  Graag ook in het centrum verdeling van rijk en arm niet alleen in west of noord.
  Het horeca aanbod in de binnenstad is voor bijna 90% gericht op bakfiets/hippe burgers/studenten uit Engeland/alternatieve geitenwollen sokken burgers/studentikoze Engels pratende meisjes.
  En dat in een wereldstad een havenstad?
  Wat moeten de mensen die deze sfeer niet leuk vinden nu doen?
  Surinaamse,Turkse,Arabische burgers zien hun horeca maar dichtgaan door gemeente wetten,die kunnen geen kant op in de stad er is geen aanbod,een temperamentvolle Surinaamse gaat niet in een gezapig koffiebarretje een bagel eten en dan tuttig als een studentikoos popje spelen die Engels praat.Zo doodsaai echt deprimerend gewoon.
  Die Surninaamse wil swingen op haar goud lamé schoenen in een Caribische sfeer,maar de gemeente houd met allerlei wetten deze zaken tegen om te realiseren.
  Mede door horeca beleidregels en sluitingstijden,maar wil je een koffiebar openen nou hupsakee dat gaat makkelijk waar je maar wil,het oogt zo lekker duur en chique voor de stad dat blanke volk wat de multiculti verdrijft uit het zicht,zie je nou wel zegt leefbaar straks de stad is verbeterd.
  Daarom DENK

  1. Profielbeeld van Ronald
   Ronald

   Ik lees enkele vooroordelen in deze reactie over swingende blingbling Surinaamse en tuttige studentes.

   Het horecabeleid is voor 100% de bevoegdheid van de burgemeester. M.i. een duidelijke representant van het multicultideel van onze stad.

   Ik denk ook dat het onder Erdogan en zijn moslimbroeders allemaal swingender en gezelliger wordt.

   1. Profielbeeld van Adam
    Adam

    Kijk dit is nu precies waar tegen DENK en hopelijk NIDA zich tegen zullen verzetten,deze polariserende en multiculturele/islam hekelende gedachten goeden.
    Deze horen niet thuis in een stad als Rotterdam.
    Dat is nou juist het gene wat onze stad zo verbitterd en verdeeld maakt,en dit zou nooit een programma mogen zijn in een verkiezing,Rotterdammers tegen elkaar opzetten.
    Rotterdam zou juist een toonbeeld moeten zijn van verbroedering en samenhang,
    Stad Rotterdam met zijn beeld van Zadkine,en wereldhavenstad!

  2. Profielbeeld van Paul
   Paul

   Vraag en aanbod? Is dat u bekend? Je kan wel van alles willen, maar als er geen vraag naar is, dan houd het op. Er zijn zat salsa feesten, maar in hoeverre verdiep jij je daarin? Je noemt dingen die totaal uit de duim gezogen zijn!

   Katendrecht, niet lang geleden no go zone, althans, zwaar verpauperd, en nu, juist door de hippe blanke mensen, krijgt het allure. Weet jij wat mij opvalt, dat je de surinamer, turk of arabier nooit in de BLANKE tenten ziet. Waarom is dat? Witte de withstraat en buurt, 25 jaar geleden kwam je er liever niet.

   Zomer carnaval, ik noem er maar een. Vroeger had je Dunya, nu heet het anders. Afgelopen zomer was ik bij het reggea festival, 80% blank. Ligt het misschien aan de mensen zelf, altijd maar wijzen dat een ander iets voor hun moet doen, maar zelf niets doe. Zoek op salsa rotterdam en je ziet zat salsa feesten!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.