voor de harddenkende Rotterdammer

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: de auto’s van de Ceintuurbaan.

ceintuurbaan
Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

De verschoppelingen van de milieuzone mogen het muizengaatje niet meer door. Ze zijn net vastgebonden honden aan het fietsenrek voor de deur van de supermarkt – wachtend op hun baasje. Door hun eigenaren achtergelaten op deze strook langs de A20 en het spoor, die op wonderlijke wijze tegelijkertijd een bedrijventerrein en een straat in een gezapige woonwijk is. Aan de Ceintuurbaan grenzen tankstation, oud ijzerhandel en tegelboer aan de tuinen van rijtjeshuizen uit de jaren ’30. De goede kant van het spoor is hier voor interpretatie vatbaar; het is maar waar je in rijdt.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1111

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina
Nog geen reacties