Verkiezingen 201819 maart 2018

Waarom deze tieners zich verkiesbaar stellen

Portretten

Dit jaar mogen jongeren voor het eerst vanaf 16 jaar stemmen én zich verkiesbaar stellen voor de gebiedscommissies en wijkraden op 21 maart. Fotograaf Marwan Magroun portretteerde een aantal jongeren over waarom zij de (wijk)politiek in willen.

Hamza Ciklaakbiyik (16)

Lijst Wij-Delfshaven Gebiedscommissie Delfshaven

Hamza Ciklaakbiyik Beeld: Marwan Magroun

“Als de jongeren gaan stemmen kunnen ze nu eindelijk voor hun eigen belangen opkomen door jongeren die hen vertegenwoordigen in de gebiedscommissie. Je kunt daadwerkelijk verandering brengen. Ik heb zelf vervelende ervaringen meegemaakt waarbij ik werd buitengesloten. Zodra ik later een belangrijke positie zal bekleden zal ik mensen niet uitsluiten op basis van afkomst. Omdat ik weet hoe erg het is om te worden buitengesloten. Dat is de reden waarom ik mezelf verkiesbaar heb gesteld voor de gebiedscommissie.”

Cheyma Er-Rahhali (16)

Lijst Nida Gebiedscommissie Schiebroek

Cheyma Ar-Rahhali Beeld: Marwan Magroun

“Het is belangrijk dat jongeren met een migratieachtergrond gaan stemmen om hun stem te laten horen. Ik vind dat heel weinig jongeren bewust zijn van hun stemrecht. Ik merk dat daar behoefte aan is. Dat zie ik bijvoorbeeld door de discussies die wij hebben in de klas. Zoveel verschillende meningen. Dat jongeren mogen stemmen mag veel meer zichtbaar worden. Rotterdam is een goede stad maar er zijn nog veel dingen die we kunnen verbeteren. Ik vind dat mensen meer met elkaar in gesprek moeten komen. Er zijn zoveel verschillende culturen in Rotterdam, maar die komen te weinig in contact met elkaar. Dat vind ik heel erg jammer omdat je van elke persoon of cultuur iets kunt leren.”

Sinan van Noppen (16)

Lijst Nida Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk

Sinan van Noppen Beeld: Marwan Magroun

“Ik heb mezelf verkiesbaar gesteld om dan ook echt een verschil te kunnen maken voor jongeren. Ik was laatst bij een jongerendebat en daar werd duidelijk dat jongeren niet genoeg betrokken waren bij politiek. De huidige politiek biedt naar mijn idee te weinig ruimte voor jongeren. Nu het mogelijk is om jezelf verkiesbaar te stellen als 16-jarigen, kan ik mezelf in zetten voor de ideeën die Nida heeft voor de stad.”

Aleyna Ünlü (13)

Dochter van Gebiedscommissielid Kralingen-Crooswijk, nu nog niet verkiesbaar

Aleyna Ünlü (13) Beeld: Marwan Magroun

“Ik ben geïnteresseerd geraakt door politiek door mijn vader Oktay Ünlü, gebiedscommissielid voor de deelgemeente Kralingen-Crooswijk namens de PvdA. Hij gaat altijd naar vergaderingen en komt dan terug met allemaal verhalen en ideeën over de wijk. Zodra ik 16 jaar ben wil ik me graag inzetten voor de wijk. Over de stad weet ik nog te weinig om daarover te kunnen mee praten maar over de wijk weet ik wel genoeg om me daarvoor in te zetten.”

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:gebiedscommissies, jongeren, Verkiezingen en wijkraden

Sectie: Verkiezingen 2018

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *