Voor de harddenkende Rotterdammer

Dit jaar mogen jongeren voor het eerst vanaf 16 jaar stemmen én zich verkiesbaar stellen voor de gebiedscommissies en wijkraden op 21 maart. Fotograaf Marwan Magroun portretteerde een aantal jongeren over waarom zij de (wijk)politiek in willen.

Hamza Ciklaakbiyik (16)

Lijst Wij-Delfshaven Gebiedscommissie Delfshaven

IMG_4845_VB
Hamza Ciklaakbiyik Beeld door: beeld: Marwan Magroun

“Als de jongeren gaan stemmen kunnen ze nu eindelijk voor hun eigen belangen opkomen door jongeren die hen vertegenwoordigen in de gebiedscommissie. Je kunt daadwerkelijk verandering brengen. Ik heb zelf vervelende ervaringen meegemaakt waarbij ik werd buitengesloten. Zodra ik later een belangrijke positie zal bekleden zal ik mensen niet uitsluiten op basis van afkomst. Omdat ik weet hoe erg het is om te worden buitengesloten. Dat is de reden waarom ik mezelf verkiesbaar heb gesteld voor de gebiedscommissie.”

Cheyma Er-Rahhali (16)

Lijst Nida Gebiedscommissie Schiebroek

IMG_7579_VB
Cheyma Ar-Rahhali Beeld door: beeld: Marwan Magroun

“Het is belangrijk dat jongeren met een migratieachtergrond gaan stemmen om hun stem te laten horen. Ik vind dat heel weinig jongeren bewust zijn van hun stemrecht. Ik merk dat daar behoefte aan is. Dat zie ik bijvoorbeeld door de discussies die wij hebben in de klas. Zoveel verschillende meningen. Dat jongeren mogen stemmen mag veel meer zichtbaar worden. Rotterdam is een goede stad maar er zijn nog veel dingen die we kunnen verbeteren. Ik vind dat mensen meer met elkaar in gesprek moeten komen. Er zijn zoveel verschillende culturen in Rotterdam, maar die komen te weinig in contact met elkaar. Dat vind ik heel erg jammer omdat je van elke persoon of cultuur iets kunt leren.”

Sinan van Noppen (16)

Lijst Nida Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk

IMG_5727
Sinan van Noppen Beeld door: beeld: Marwan Magroun

“Ik heb mezelf verkiesbaar gesteld om dan ook echt een verschil te kunnen maken voor jongeren. Ik was laatst bij een jongerendebat en daar werd duidelijk dat jongeren niet genoeg betrokken waren bij politiek. De huidige politiek biedt naar mijn idee te weinig ruimte voor jongeren. Nu het mogelijk is om jezelf verkiesbaar te stellen als 16-jarigen, kan ik mezelf in zetten voor de ideeën die Nida heeft voor de stad.”

Aleyna Ünlü (13)

Dochter van Gebiedscommissielid Kralingen-Crooswijk, nu nog niet verkiesbaar

IMG_6814_VB
Aleyna Ünlü (13) Beeld door: beeld: Marwan Magroun

“Ik ben geïnteresseerd geraakt door politiek door mijn vader Oktay Ünlü, gebiedscommissielid voor de deelgemeente Kralingen-Crooswijk namens de PvdA. Hij gaat altijd naar vergaderingen en komt dan terug met allemaal verhalen en ideeën over de wijk. Zodra ik 16 jaar ben wil ik me graag inzetten voor de wijk. Over de stad weet ik nog te weinig om daarover te kunnen mee praten maar over de wijk weet ik wel genoeg om me daarvoor in te zetten.”

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

marwan_avatar

Marwan Magroun

Marwan Magroun (1985) studeerde human resource management maar werkt nu fulltime als fotograaf. Stadsjongen in hart en nieren. Hij laat zich inspireren door verhalen van mensen, gebouwen en plekken. In 2017 won hij de publieksprijs van de Kracht van Rotterdam.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties