voor de harddenkende Rotterdammer

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: houden we eindelijk al van Schouwburgplein?

schouwburgplein
Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

In november 2011 – Vers Beton was nog geen jaar oud – schreef ik een artikel over het Schouwburgplein. In het stuk benoemde ik de controverse van het plein: bejubeld door architectuurprofessionals, verguisd door de Rotterdammers. Maar het Schouwburgplein is al een tijd niet meer het befaamde teringplein dat het ooit was. In de loop der jaren zijn steeds meer van de harde opstaande randen in trapjes en hellingen veranderd en zijn er bankjes en bultjes en loopmatten op geplaatst. Alles om dat harde plein maar een beetje zachter te maken. Het Flying Grass Carpet dat er nu ligt is de kroon op al de ingrepen die tot nu toe zijn gedaan om het plein in godsnaam toch een beetje gezellig te maken. Van het eigenlijke plein is bijna niks meer te zien. Het is letterlijk onder het tapijt geschoven.

versbeton 1111

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties