Voor de harddenkende Rotterdammer

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lot Piscaer (@lotpiscaer) op

Het toilet van sterrenstaurant Fred ** is legendarisch, en schenkt ons een van de vrolijkste en pretentieloze instafoodiecliché’s van de stad. Dit volledig bespiegelde damestoilet werd in 2010 verkozen tot mooiste toilet van Nederland. Gelukkig overleefde dit puike staaltje Rotterdamse glamour de restyling die Fred Mustert onlangs doorvoerde in zijn zaak. In de eetzaal moest het bladgouden plafond er aan geloven (eeuwig zonde), maar de spiegels, zilveren zwanenkraan en kroonluchter op het damestoilet mochten blijven. Gelukkig maar. Wie hier geen toiletselfie maakt, mag voor straf nooit meer op Instagram.

Instadam

Wie eet wat, waar en waarom? Om dat te weten te komen kan je je neus volgen. Je kunt ook op je telefoonscherm kijken. Op Instagram krijg je een soort parallel Rotterdam te zien: een wereld vol chiazaad en roze lattes aan de #fitgirl kant, en volgeladen bubble waffles en hamburgers aan de vettere kant van het spectrum. Een gulden middenweg lijkt er niet te zijn, en over hoe het smaakt hoor je ook niemand. Wat zegt de #instafood-scene over de stad? In deze serie verzamelt Lot Piscaer enkele trends en cliché’s.

WhatsApp-Image-2018-09-17-at-15.45.371

Lees meer

Instadam #1: de Markthal

Opvallende trends en -clichés uit de Rotterdamse #instafood scene.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

lot piscaer

Lot Piscaer

Lot Piscaer (1975) studeerde kunst- en cultuurwetenschappen en is tekstschrijver en culinair journalist. Ze schrijft restaurantrecensies voor het AD/Rotterdams Dagblad en is programmeur en van het culinaire podium op festival Djemaa el Fna. Ook werkt ze als kok en stylist mee aan kookboeken.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.