voor de harddenkende Rotterdammer
Bron: beeld: youtu.be

Engbersen is één van de opstellers van het WRR-rapport ‘De nieuwe verscheidenheid’ dat Stef Blok gebruikte ter verdediging van zijn omstreden uitspraken over de niet-vreedzame natuur van multiculturele samenlevingen. Blok heeft het rapport verkeerd geïnterpreteerd, maar, zo stelt Engbersen, dat neemt niet weg dat de nieuwe verscheidenheid nieuwe problemen oplevert die we moeten adresseren. ‘We zien dat mensen zich onveiliger voelen in buurten met meer verscheidenheid en dat is enigszins zorgwekkend.’

In dit minicollege benadrukt Engbersen dat we verder moeten kijken dan de klassieke migrantengroepen uit Indonesië, Suriname, Turkije en Marokko. De meeste nieuwe migranten komen uit totaal andere landen, zoals Polen, Syrië en Duitsland. Deze nieuwe verscheidenheid betekent dat Rotterdam moet kunnen omgaan met steeds wisselende migrantengroepen. Engbersen adviseert daarbij de gemeente om de publieke ruimte ‘diversiteitsproof’ te maken.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder
4

Marianne Klerk

Marianne is historicus, promoveerde in politiek denken aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en op dit moment doet ze onderzoek aan de Universiteit van Oxford. Al 13 jaar woont zij in Rotterdam, in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen geschiedenis van stadsvernieling en -vernieuwing kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina
Nog geen reacties