Voor de harddenkende Rotterdammer
Bron: beeld: youtu.be

Engbersen is één van de opstellers van het WRR-rapport ‘De nieuwe verscheidenheid’ dat Stef Blok gebruikte ter verdediging van zijn omstreden uitspraken over de niet-vreedzame natuur van multiculturele samenlevingen. Blok heeft het rapport verkeerd geïnterpreteerd, maar, zo stelt Engbersen, dat neemt niet weg dat de nieuwe verscheidenheid nieuwe problemen oplevert die we moeten adresseren. ‘We zien dat mensen zich onveiliger voelen in buurten met meer verscheidenheid en dat is enigszins zorgwekkend.’

In dit minicollege benadrukt Engbersen dat we verder moeten kijken dan de klassieke migrantengroepen uit Indonesië, Suriname, Turkije en Marokko. De meeste nieuwe migranten komen uit totaal andere landen, zoals Polen, Syrië en Duitsland. Deze nieuwe verscheidenheid betekent dat Rotterdam moet kunnen omgaan met steeds wisselende migrantengroepen. Engbersen adviseert daarbij de gemeente om de publieke ruimte ‘diversiteitsproof’ te maken.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Profielfoto-Marianne-Klerk

Marianne Klerk

Marianne is historicus en journalist. Rotterdam is in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen van stadsvernieuwing en -vernieling kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.