Voor de harddenkende Rotterdammer

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lot Piscaer (@lotpiscaer) op

Dat was een klap. Blushing, de zaak van Gordon op de Coolsingel sloot, op 31 oktober per direct de deuren. Nooit meer een broodje gekkigeit, nooit meer champagne omdat het moët of borrelen met jean-claude van edamame tijdens het Bieber-hour. En dus ook: nooit meer selfies met Gordon bij je latte.

Toen de zaak opende zei Gordon: “Het gaat mij er vooral om een alternatief te bieden in de ongezonde chaos die er op dit moment heerst in Nederland.” Dat deed hij met koffie, broodjes, salades, veel rosé en biologische cola ‘die niet schadelijk is voor het menselijk lichaam.’

Krap anderhalf jaar later was de loop er uit. De “onmogelijke parkeergelegenheid” en het openbreken van de Coolsingel waren daar mede debet aan, zei een woordvoerder van de zanger in het AD. Zelf ging Gordon niet bij de pakken neerzitten. “Er gaat een deur dicht en er gaat vast weer een raam open.”

De Blushings in Blaricum en Amsterdam blijven open, maar wij zitten zonder. Deze is voor alle fans die voortaan verder moeten in Rotterdam, zonder Gordon.

Instadam

Wie eet wat, waar en waarom? Om dat te weten te komen kan je je neus volgen. Je kunt ook op je telefoonscherm kijken. Op Instagram krijg je een soort parallel Rotterdam te zien: een wereld vol chiazaad en roze lattes aan de #fitgirl kant, en volgeladen bubble waffles en hamburgers aan de vettere kant van het spectrum. Een gulden middenweg lijkt er niet te zijn, en over hoe het smaakt hoor je ook niemand. Wat zegt de #instafood-scene over de stad? In deze serie verzamelt Lot Piscaer enkele trends en cliché’s.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

lot piscaer

Lot Piscaer

Lot Piscaer (1975) studeerde kunst- en cultuurwetenschappen en is tekstschrijver en culinair journalist. Ze schrijft restaurantrecensies voor het AD/Rotterdams Dagblad en is programmeur en van het culinaire podium op festival Djemaa el Fna. Ook werkt ze als kok en stylist mee aan kookboeken.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.