Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
vb-groot470

Onder leiding van columnist en journalist Hasna El Maroudi bespreken we drie keer per jaar de belangrijkste actualiteiten, stedelijke trends en politieke dossiers. Aan tafel ontvangt Hasna maatschappelijk actieve Rotterdammers, prominente gasten uit de politiek en wetenschap en andere harddenkende spraakmakers. De eerste editie is op dinsdag 11 december. Wat kun je verwachten?

Woningmarkt

In deze editie blikken we terug op het woonreferendum. Twee jaar later is de uitvoer van de Woonvisie namelijk in volle gang. Leidt de uitvoering ervan, inclusief de sloop van duizenden woningen, inderdaad tot een beter evenwicht in de wijken op Zuid? En is de Woonvisie nog wel actueel nu de woningmarkt zo uit haar voegen barst? Met Robert Straver (directeur Vestia) en socioloog Gwen van Eijk.

De Rotterdamse identiteit

Identiteit was hét thema dat de verkiezingscampagnes domineerde. Redacteur Marianne Klerk deed onderzoek naar de strijd om de Rotterdamse identiteit. We lijken soms wel in een crisis te zitten. Is Rotterdam een stad met spierballen of met tieten? Zijn we een stad van arbeiders of yuppen? Welke machtsverhoudingen en commerciële belangen spelen hier een rol op de achtergrond? En heeft de Rotterdammer er zelf nog wat over te zeggen? Met Marianne Klerk, Malique Mohamud, Tina Rahimy.

Interview: Shirin Musa

Elke editie interviewen we een Rotterdamse spraakmaker, dit keer met Shirin Musa. Zij zet zich als directeur van Femmes For Freedom in tegen huwelijksdwang en huwelijkse gevangenschap, kindhuwelijken en verborgen vrouwen.

Gasten

  • wethouder Bas Kurvers heeft afgezegd (klik hier voor uitleg)
  • Gwen van Eijk, criminoloog en stadssocioloog
  • Robert Straver, directeur Vestia
  • Burak Yildiz (SP)
  • raadslid Robin de Roon (D66)
  • Nel ten Boden, onderzoeker
  • Shirin Musa, directeur Femmes For Freedom
  • Tina Rahimy, Hogeschool Rotterdam, Lector Sociaal werk in de superdiverse stad
  • Malique Mohamud, Concrete Blossom
  • Marianne Klerk, historicus (Oxford) en journalist
 • … en ook: 
  • ‘De Beste Stuurlui’ opiniepanel bespreekt de Rotterdamse actualiteit
  • muziek van WLDRF

Presentatie: Hasna El Maroudi
Programmamaker: Caterine Baeten

Dinsdag 11 december
Inloop 19:30
Start 20:00 – einde 21:30

Tickets

6 euro entree, GRATIS voor supporters van Vers Beton

Hoe word ik supporter?
Meld je hier aan en je krijgt de kortingscode direct doorgemaild.

Hoe krijg ik een gratis ticket als supporter?
Vul je persoonlijke kortingscode in het veld ‘actiecode’ bij de online ticketverkoop. De kortingscode vind je in de welkomst-email, of kijk op deze pagina (je moet wel ingelogd zijn).

Arminius en Vers Beton worden partners

De talkshow is het begin van een nieuwe samenwerking tussen Vers Beton en Arminius. Oplettende lezers zullen al gezien hebben dat supporters van Vers Beton korting krijgen bij evenementen van Arminius, vaak tot wel 50%. De samenwerking bestaat onder meer uit het delen van research, het versterken van elkaars achterban en dus het nieuwe programma Vers Beton LIVE in Arminius.

arminius_versbeton_1-300×225

Rutger Wolfson, directeur Arminius over de samenwerking: “Vers Beton brengt journalistiek en opinievorming van een kwaliteit die je eigenlijk alleen in een handjevol grote (internationale) mediakanalen tegenkomt. Het enorme bereik van deze kanalen maakt dat zij geen inhoudelijke concessies hoeven te doen. Vers Beton is geen ‘global media brand’ maar onderscheidt zich met eenzelfde kwaliteit, juist door zich te focussen op één plek, Rotterdam. Hiermee is Vers Beton de ideale partner voor Arminius om, samen met alle harddenkende Rotterdammers, mede inhoud te geven aan het gesprek over de toekomst van onze stad.”

Hoofdredacteur Eeva Liukku: “Samenwerken met het grootste debatcentrum van Rotterdam is wat mij betreft heel logisch: wij zijn eigenlijk ook een soort debatcentrum, maar dan online. Onze artikelen en opiniestukken geven vaak aanleiding om door te praten. En ik ben ervan overtuigd dat je niet enkel online tegen elkaar moet roepen. Je moet elkaar ook offline in de ogen kunnen kijken – juist in de context van een stad waarin we uiteindelijk met elkaar moeten samenleven. Pas bij een echte ontmoeting ontstaat er een gesprek. Dát gebeurt in Arminius. Arminius gaat onder leiding van Rutger Wolfson een nieuwe koers varen en we zijn blij om daar ook onderdeel van uit te maken.”

Ben je er ook bij op 11 december?

Koop nu tickets
18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.