Voor de harddenkende Rotterdammer
VB_mveere_interview

Lees meer

“Ik had hoop dat Efe’s dood iets had veranderd in Rotterdam”

De moeder van 'het baby'tje van de Wolphaertsbocht' vertelt haar kant van het verhaal.

Een jongetje van tien maanden wiens dood zo veel besproken is, verdient geen naamloos graf. Na het lezen van het interview met Efe’s moeder, overheerste dat gevoel bij één Rotterdammer, die niet bij naam genoemd wil worden. “Want het gaat niet om mij, het gaat erom dat wij als Rotterdammers dit gezin met zijn allen dit kunnen geven.”

Op het moment dat Efe stierf, maakte zijn dood al veel los. “Nu las ik Nataly’s verhaal en dacht: het zal je maar gebeuren. Goed of fout, dit gezin is uiteindelijk gewoon in de steek gelaten. Het liefst wilde ik ter plekke haar die grafsteen geven, maar ik heb dat geld ook niet.”

Daarom kwam er een crowdfunding. Op de eerste plaats om Efe meer te laten zijn dan een verdrietig verhaal in de media, maar op de tweede plaats ook om Nataly en haar kinderen een hart onder de riem te steken. “Als er driehonderd mensen tien euro doneren, dragen toch driehonderd mensen dit gezin een goed hart toe. Hoe mooi zou het zijn als we hen dat laten zien.”

De actie loopt tot mei. Anders dan bij een crowdfunding gaan alle donaties sowieso naar Efe’s moeder. Doneren kan hier.

Jeugdzorgjungle
Margot Smolenaars

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars (1976) voelt zich al veertien jaar Rotterdammer, maar dan wel eentje met een zachte g. Studeerde journalistiek in Tilburg, begon als archetypische krantenjournalist (d’r héén!), evolueerde tot chef redactie in de bladen en is nu onderzoeksjournalist.
[email protected]

Profiel-pagina
mariekeveere-versbeton

Marieke Veere Vonk

Illustrator

Marieke Veere is een Rotterdamse ontwerper en illustrator. Ze studeerde illustratie en gamification aan de Willem de Kooning Academie en de University of the West of England in Bristol. Marieke Veere werkt graag in verschillende stijlen waarbij ze zich laat inspireren door de natuur en alles wat leeft.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.