Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
GIF-VB-LIVE-liggend

Onder leiding van columnist en journalist Hasna El Maroudi bespreken we drie keer per jaar de belangrijkste actualiteiten, stedelijke trends en politieke dossiers. De volgende editie is op woensdag 27 maart. Elke talkshow trapt natuurlijk af met ‘De Beste Stuurlui’: een panel met opiniemakers van Vers Beton. Ook verzorgt WLDRF de muziek. Wat kun je nog meer verwachten?

Jeugdzorg in Rotterdam

VB_mveere_header

Lees meer

Veel is veranderd in de jeugdzorg, maar beter werd het niet

Diepgravend onderzoek naar de jeugdzorg sinds de nieuwe jeugdwet.

Sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De politiek beloofde een effectiever en efficiënter jeugdstelsel. Maar is dat eigenlijk wel gelukt? Journalisten Derk Stokmans van NRC en Margot Smolenaars van Vers Beton deden vier maanden lang onderzoek naar de jeugdzorg in Rotterdam. In hun artikel schetsen zij een droevig beeld: de jeugdzorg in Rotterdam verkeert in zwaar weer. Lange wachttijden voor specialistische zorg, wisselende jeugdbeschermers en de angst bij professionals om een fout te maken leidt tot bureaucratie. Voor ouders en kinderen komt hulp nu vaak te laat of helemaal niet. Hoe nu verder? Kunnen we het tij keren?

We praten hierover met: de gemeentelijke Kinderombudsman Stans Goudsmit, jeugdrechtadvocaat Reinier Feiner, Hans Du Prie (directeur van Horizon) Arina Kruithof van Jeugdbescherming Rotterdam en raadsleden Jimmy Smet (Groenlinks) en Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam).

Interview: Korpschef Frank Paauw

Korpschef Frank Paauw wordt op handen gedragen door zijn politiemedewerkers en geprezen voor zijn vakkundigheid en betrokkenheid door (o.a) burgemeester Ahmed Aboutaleb. Eind februari kondigde hij echter zijn afscheid aan: hij verruilt Rotterdam voor de hoofdstad. Sinds 2010 stond Frank Paauw aan het hoofd van politie-eenheid Rotterdam. Hij wordt beschreven als een vriendelijke man, een tikkeltje streng maar wel altijd rechtvaardig. Hij is uitgesproken over omstreden maatregelen zoals de patseraanpak en het gebruik van stroomstootwapens door agenten. De vertrekkende korpschef heeft ontzettend veel invloed gehad in Rotterdam. Hasna bevraagt hem in dit afscheidsinterview over hoe veilig hij Rotterdam eigenlijk achterlaat en wat de uitdagingen voor zijn opvolger worden.

Zoek eens uit!

Vers Beton en lokale omroep OPEN Rotterdam werken in 2019 samen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Eén van de onderwerpen waar we dit jaar mee aan de slag gaan, wordt door Rotterdammers aangedragen! Naar aanleiding van onze oproep ‘Zoek eens uit!’ hebben we veel reacties binnengekregen van lezers en kijkers. Een aantal van hen komt vertellen welk onderwerp opgepakt moet worden door de onderzoeksredactie.

Talkshow Vers Beton LIVE
Woensdag 27 maart
Inloop 19:30
Start 20:00 – einde 21:30

Presentatie: Hasna El Maroudi
Programmamaker: Caterine Baeten

Livestream
OPEN Rotterdam verzorgt een livestream van de talkshow. Hou onze Facebookpagina of Twitterkanaal in de gaten!

Tickets

6 euro entree, GRATIS voor supporters van Vers Beton

Hoe word ik supporter?
Supporter word je al vanaf 6 euro per maand, of 65 euro per jaar. Meld je hier aan en je krijgt de kortingscode direct doorgemaild.

Hoe krijg ik een gratis ticket als supporter?
Vul je persoonlijke kortingscode in het veld ‘actiecode’ bij de online ticketverkoop. De kortingscode vind je in de welkomst-email, of kijk op deze pagina (je moet wel inloggen).

De talkshow is een samenwerking tussen Vers Beton en debatcentrum Arminius.

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.