Voor de harddenkende Rotterdammer

Wat kwam er allemaal aan bod? We spraken met jeugdzorgprofessionals en bestuurders over hoe de jeugdzorg beter kan. We kozen één van de door lezers aangedragen onderwerpen waar Vers Beton samen met OPEN Rotterdam in gaat duiken. Ten slotte was vertrekkend korpschef Frank Paauw te gast, die vertelde waarom hij Rotterdam gaat missen.

Jeugdzorg

Onze tafelgasten waren het erover eens dat de jeugdzorg in crisis verkeert. Maar hoe kan het beter? Volgens kinderombudsman Stans Goudsmit moeten we minder denken in bestuursjargon en meer luisteren naar het kind zelf.

Kansengelijkheid in het onderwijs

Naast de onderzoeksdossiers die al lopen, vroegen we lezers: waar moeten wij nog meer onderzoek naar doen? Uit alle tips en ideeën die de afgelopen tijd ingezonden werden, kozen we drie onderwerpen die bij Vers Beton LIVE besproken werden. Live hebben we één winnaar gekozen. Samen met OPEN Rotterdam gaan we onderzoek doen naar kansengelijkheid in het onderwijs, gepitcht door Michelle van Dijk en Mick van Grevenstein.

Afscheid van korpschef Frank Paauw

Toen Frank Paauw acht jaar geleden aantrad als korpschef in Rotterdam, was er “allerlei gedoe” bij de Rotterdamse politie. Of, zoals hij zelf zegt: “Het kon alleen maar beter.” Paauw vertrekt nu naar de hoofdstad, maar hij laat Rotterdam met gerust hart achter. “Ik durf te stellen dat Rotterdam echt fors veiliger is geworden.”

Terugkijken

OPEN Rotterdam verzorgde een livestream die je via Facebook en YouTube terug kunt kijken. 

Wil je de volgende keer ook naar onze talkshow komen? Voor Vers Beton supporters is dit gratis! Daarnaast krijg je ook supporterskorting op andere evenementen van Arminius.

Hoe word ik supporter?
Supporter word je al vanaf 6 euro per maand, of 65 euro per jaar. Meld je hier aan.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

pasfoto-Adriaan

Adriaan de Jonge

Stagiair Vers Beton

Adriaan (1994) is politiek filosoof en journalist. Hij houdt zich bezig met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid. Want over datgene waar we het grootste deel van onze tijd mee bezig zijn, mogen we best wat dieper nadenken. 

Profiel-pagina
388278_2715739898063_705232504_n

Max van Dongen

chef fotografie

Max van Dongen (1991) studeerde documentaire fotografie aan AKV/ St. Joost in Breda (2014). En werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en chef fotografie bij Vers Beton. Vanzelf met kritische en onderzoekende blik.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500