Advertentie

Pionect top banner_V2
Voor de harddenkende Rotterdammer

Wat kwam er allemaal aan bod? We spraken met jeugdzorgprofessionals en bestuurders over hoe de jeugdzorg beter kan. We kozen één van de door lezers aangedragen onderwerpen waar Vers Beton samen met OPEN Rotterdam in gaat duiken. Ten slotte was vertrekkend korpschef Frank Paauw te gast, die vertelde waarom hij Rotterdam gaat missen.

Jeugdzorg

Onze tafelgasten waren het erover eens dat de jeugdzorg in crisis verkeert. Maar hoe kan het beter? Volgens kinderombudsman Stans Goudsmit moeten we minder denken in bestuursjargon en meer luisteren naar het kind zelf.

Kansengelijkheid in het onderwijs

Naast de onderzoeksdossiers die al lopen, vroegen we lezers: waar moeten wij nog meer onderzoek naar doen? Uit alle tips en ideeën die de afgelopen tijd ingezonden werden, kozen we drie onderwerpen die bij Vers Beton LIVE besproken werden. Live hebben we één winnaar gekozen. Samen met OPEN Rotterdam gaan we onderzoek doen naar kansengelijkheid in het onderwijs, gepitcht door Michelle van Dijk en Mick van Grevenstein.

Afscheid van korpschef Frank Paauw

Toen Frank Paauw acht jaar geleden aantrad als korpschef in Rotterdam, was er “allerlei gedoe” bij de Rotterdamse politie. Of, zoals hij zelf zegt: “Het kon alleen maar beter.” Paauw vertrekt nu naar de hoofdstad, maar hij laat Rotterdam met gerust hart achter. “Ik durf te stellen dat Rotterdam echt fors veiliger is geworden.”

Terugkijken

OPEN Rotterdam verzorgde een livestream die je via Facebook en YouTube terug kunt kijken. 

Wil je de volgende keer ook naar onze talkshow komen? Voor Vers Beton supporters is dit gratis! Daarnaast krijg je ook supporterskorting op andere evenementen van Arminius.

Hoe word ik supporter?
Supporter word je al vanaf 6 euro per maand, of 65 euro per jaar. Meld je hier aan.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Adriaan

Adriaan de Jonge

Adriaan de Jonge (1994) is politiek filosoof en journalist. Groeide op langs de Rijn, reisde af naar het zuiden voor een studie in Maastricht en vertrok daarna stroom opwaarts naar de enige echte Maasstad. Hij bijt zich graag vast in netelige maatschappelijke kwesties en is lichtelijk geobsedeerd met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid.

Profiel-pagina
388278_2715739898063_705232504_n

Max van Dongen

chef fotografie

Max van Dongen (1991) studeerde documentaire fotografie aan AKV/ St. Joost in Breda (2014). En werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en chef fotografie bij Vers Beton. Vanzelf met kritische en onderzoekende blik.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500