Voor de harddenkende Rotterdammer
10-grootste-huizenbezitters-nina-fernande
Beeld door: beeld: Nina Fernande

De opleving van zowel economie als woningmarkt heeft deze groep huizenbezitters bepaald geen1 windeieren gelegd . Na de crisis zijn hun Rotterdamse vastgoedportefeuilles met totaal ruim 1800 woningen gegroeid. Een toename van 30 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Vers Beton, gebaseerd op informatie aangeleverd door het Kadaster.

Tenminste dertien personen bezitten elk meer dan honderd woningen. Zij verhuren gezamenlijk minstens 3.000  woningen2 (voornamelijk appartementen) in de Maasstad. Op zowel de Zuid- als Noordoever, met een duidelijke concentratie in de oude volkswijken en het centrum. Opvallend is dat enkelen van hen complete flatgebouwen en woonblokken in IJsselmonde en Prins Alexander hebben aangekocht. Deze komen uit de boedel van woningcorporaties en andere (institutionele) beleggers.

rotterdam-huizenprijs

Lees meer

Hoe meet je de invloed van particuliere beleggers op Rotterdam?

Journalist Maurice Geluk geeft uitleg over aanpak en resultaten van zijn vastgoedonderzoek

Oud-Mathenesse is populair

De honderd grootste verhuurders bezitten 2,3 procent 3van de Rotterdamse woningvoorraad. Het actiefst zijn ze in de wijken Oud-Mathenesse, Carnisse, Bergpolder, Tarwewijk en Oud-Charlois. Onder een steeds groter wordende groep beleggers zijn dit zeer populaire plekken. De woningvoorraad is oud, de appartementen klein, de vierkantemeterprijzen verhoudingsgewijs laag. De grootste verhuurders zijn dan ook sterk vertegenwoordigd in het sociale- en middenhuursegment.4

In ons onderzoek komen bekende namen uit bedrijfsleven en vastgoedwereld naar voren. Deze personen hebben in meerderheid een sterke binding met de Maasstad. Omdat ze hier wonen, zijn geboren of al langere tijd ondernemen. Hoewel de lijst een paar min of meer bekende5 stadsgenoten bevat, gaat het veelal om personen die in stilte opereren. Hun zaakjes zijn uitbesteed aan verhuurmakelaars en beheermaatschappijen. Wat verder opvalt, is dat het vastgoed op een enkele vrouw na in handen is van (witte) mannen.

Hoewel de lijst een paar min of meer bekende stadsgenoten bevat, gaat het veelal om personen die in stilte opereren

Kleintjes groeien hard

Ze hebben lang niet allemaal enorme vastgoedportefeuilles. Het gros bezit minder dan veertig woningen. Deze groep met relatief kleinere spelers is overigens niet minder interessant. Door de jaren heen hebben júist zij in hoog tempo panden opgekocht. In andere grote steden is deze trend eveneens duidelijk zichtbaar. Hadden kleine verhuurders – met een tot negen woningen6 – hier in 2008 een gezamenlijke 20.393 adressen, in 2018 is dit opgelopen tot ruim 31.000. Een groei van maar liefst 52 procent. Grotere verhuurders (10-99 woningen) kregen er in diezelfde periode vijfhonderd bij, tot een totaal van bijna 17.000.

In de afgelopen maanden heeft Vers Beton gepoogd zo veel mogelijk van de allergrootste beleggers te achterhalen en te spreken. Dat is bij lang niet iedereen gelukt. Een deel wilde geen vragen beantwoorden.

10-grootste-huizenbezitters-vervolg-nina-fernande
Beeld door: beeld: Nina Fernande

1.  W.F. van der Wijk (550 woningen)

Vertelde in 2015 tegen online platform Brookz doodserieus dat investeren in vastgoed hem “niet beviel”. Grapje natuurlijk. Twee jaar later nam Van der Wijk met twee zakenpartners twee Ommoordse flats van acht woonlagen over van een andere belegger. Zo voegden de eigenaren van een trits Rotterdamse bedrijven in één klap honderden appartementen toe aan hun toch al flinke verhuurportefeuille. Zuid, Noord, Oost, West. Overal in de stad verhuurt hij appartementen, al dan niet als mede-eigenaar. Bezit tevens een flat met ruim zeventig adressen in Het Lage Land.

Van der Wijk grinnikt als hem wordt voorgelegd of hij de twee brieven, twee e-mails en een LinkedIn-verzoek toevallig heeft gemist. Hij belegt sinds dertien jaar in de stad, wil hij wel kwijt. “Ik had vanuit zakelijke activiteiten geld over7. Je kunt dan een aantal dingen doen: naar de beurs, investeren in bedrijven, geld in panden stoppen. Dat doe ik allemaal, maar het meest in het laatste.” Zijn aanpak is “opportunity gedreven”, zegt hij. Biedt een makelaar iets aan, dan kijken hij en zijn zakenpartners of ze het kunnen kopen. De rol die hij voor zichzelf ziet weggelegd, ligt in gedegen onderhoud en verduurzaming, zoals beter isoleren. “We staan redelijk passief in de ontwikkeling van de stad.”

De belegger heeft het beheer en de verhuur van zijn vastgoed volledig uitbesteed aan partijen als At Home Vastgoed en Direct Wonen. “Het is een beleggingshobby,” benadrukt hij andermaal, “misschien wel een beetje een uit de hand gelopen hobby dan.” De in Het Gooi woonachtige ondernemer is met afstand de grootste privébelegger.

2. Families Pot en Groenewegen (320 woningen)

Veruit de grootste particuliere huizenbezitters in Oud-Mathenesse. Samen met vier nichtjes is de gepensioneerde mevrouw Pot uit Ridderkerk eigenaar van appartementenblokken plus een kleine flat in de driehoek Tjalklaan/Franselaan. De woningen zijn, net als een wooncomplex in Lombardijen, de Zuidpleinflat en appartementen in de Hoogstraat en Kralingen, al decennia in de familie. “Veertig jaar geleden hadden we nooit verwacht dat het zo lucratief zou worden”, zegt Pot over de telefoon.

Herkomst van het vermogen zijn de cash-and-carry-winkels van de familie Groenewegen. Warenhuizen naar Amerikaans voorbeeld, populair in de jaren ’70, met levensmiddelen op pallets en in stellages. De familie van haar inmiddels overleden man had vestigingen aan de ‘s-Gravenweg en achter de Heuvel in Tilburg. “Onder invloed van stadsvernieuwing moesten ze daar weg8. Mijn zwagers kregen geld om de boel op te doeken.”

Veel van wat Pot verhuurt, valt in de categorie sociaal en midden, zegt ze. Alleen huurders met inkomen uit werk zijn welkom. “Zo proberen we de buurt een beetje leuker te maken.” Inmiddels hebben de families geen dagelijkse bemoeienis meer met het vastgoed. Bij uitzondering wordt nog aangekocht. Het beheer is volledig uitbesteed aan Pitlo Vastgoed. “Die sturen weleens een mailtje over de Hoogstraat: ‘Moet je niet 100 euro per maand extra vragen?’”

3. W.F. Looije (250 woningen)

Knapte als loodgieter ooit zijn eerste pandje op. De verkoop van zijn bouwbedrijf, overgenomen van vader, gaf het startschot voor een lange carrière in het vastgoed. Vanuit een recent gerenoveerd bedrijfspand aan de chique Straatweg int Looije Properties de huurpenningen van overwegend sociale en middenhuurwoningen in Rotterdam. Zegt met name op Zuid veel te investeren in verduurzaming van zijn bezit. Heeft tientallen woningen in Carnisse, bij Zuidplein maar ook in het Oude Noorden, Coolhaveneiland en centrum. Zit tevens stevig in de bedrijfsruimtes, winkelpanden, zoals in de Zwart Janstraat, en kantoren9. “We hebben diverse transformaties van kantoor naar totaal circa 120 woningen”, aldus Looije.

4. P.J. van der Geest (235 woningen)

Werkte twee decennia lang als beurshandelaar. In 2009 werd Van der Geest actief in het Rotterdamse vastgoed, nadat hij eerder al een vastgoedportefeuille in Den Haag en Voorschoten wist op te bouwen. “Ik moest in die tijd alles verschillende keren narekenen. Zúlke lage prijzen, dat kon niet kloppen.”

Nu bezit hij in de Maasstad vooral woningen in West en op Zuid, heeft wat in het Oude Noorden en het centrum. Tevens huisbaas van de Formido op de Bergweg. Is vanuit zijn woonplaats actief als ontwikkelaar van kleinschalige nieuwbouw- en renovatieprojecten. Voormalig bordeel De Ritz aan de ‘s-Gravendijkwal toverde hij om tot acht appartementen. Zegt voor de lange termijn te investeren: “Ik kan goedkoper verbouwen, maar ik wil juist mooi bezit hebben.”

5. G.J. Visser (210 woningen)

Projectontwikkelaar uit het Gooise Huizen, eigenaar van ruim vierhonderd adressen verspreid door het land. De helft is Rotterdams, grotendeels gelegen aan de Van Oldenbarneveltplaats, met nog wat appartementen in Lombardijen

6. E.C.A Kircher (195 woningen)

Mede-eigenaar van De Molen Vastgoed uit Ridderkerk. In 2015 kocht hij samen met een zakenpartner een 141 appartementen tellend wooncomplex in Hoogvliet over van woningcorporatie SOR. Bezit tevens woningen in Het Lage Land en de Karl Marxbuurt (Lombardijen). Appt zonder verdere toelichting dat het aantal aan hem toegeschreven woningen niet klopt.

“Veertig jaar geleden hadden we nooit verwacht dat het zo lucratief zou worden”

7. Gebroeders Perridon (190 woningen)

De oud-eigenaar van elektronicabedrijf Trust en oudste van drie broers heeft in Rotterdam een verhuurportefeuille die hoofdzakelijk bestaat uit een wooncomplex in het Het Lage Land, bekend als het Berlagehof. Dit werd door woningcorporatie SOR in 2011 van de hand gedaan. Zijn jongere broer, mede-eigenaar van kleine ontwikkelaar en woningbelegger De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij, heeft met twee dozijn een veel bescheidener aantal woningen in portefeuille.

8. Twee broers Van Maren (130 woningen)

Eigenaren van Van Maren Vastgoed bv. De twee broers bezitten woningen aan de Peppelweg (Schiebroek) en verhuren appartementen in IJsselmonde en de Van Oldenbarneveltplaats (centrum).

9. P. van der Eijk (120 woningen)

Rotterdamse bouwondernemer en projectontwikkelaar. Verhuurt merendeels sociale huurwoningen op Zuid, aan de Lange Hilleweg en Ridderspoorstraat. Heeft ook bezit in Lombardijen, Het Nieuwe Westen en Kralingen. Van der Eijk verbouwt momenteel in Nieuw-Crooswijk een twintigtal voormalige corporatiewoningen in opdracht van belegger Vervat Vastgoed, het bedrijf van de gelijknamige MNO Vervat-oprichter Loek Vervat. 10

10. J.H. Ultee (110 woningen)

Verhuurt woningen in onder meer Oud-Mathenesse, Blijdorp, Oude Noorden en verschillende populaire straten in het centrum, zoals de Witte de Withstraat, Nieuwe Binnenweg en Goudsesingel. De in 2016 tot Rotterdams vastgoedman bekroonde Ultee is ontwikkelaar van de CoolTower, een nieuwe woontoren van 150 meter hoog, vlakbij de Witte de With. Kocht in 2018 het Westelijk Handelsterrein, samen met Jan Lok en Kick Smol, voor bijna 6 miljoen euro

11. Familie Szczeciniarz (110 woningen)

Naast Rotterdam zijn vader en zoon actief in de regio Den Haag. Een van hun handelsnamen is Huizenbeheer.net. Rekenen voor een eerder van Woonstad overgenomen benedenwoning van 55m2 in het Oude Noorden een maandhuur van 1.100 euro. 

12. Echtpaar Dong/Zhang (99 woningen)

Uit China afkomstig echtpaar dat in de Achterhoek, vlakbij de grens met Duitsland in een royale vrijstaande villa woont. Verwerven in hoog tempo beleggingspanden, zegt een ingewijde. “Mevrouw Zhang belde op, vroeg wat we hadden en kocht drie appartementen zonder te komen kijken.” De twee zijn eigenaar van een Duits bedrijf dat Chinese koptelefoons naar Europa haalt. Hun Rotterdamse bezit is geconcentreerd in IJsselmonde plus een beetje De Esch.

13. R.P.R. von Weiler (80 woningen)

Von Weiler is actief op verschillende plekken in de stad. Rotterdam-Centrum is het hart van zijn activiteiten. De belegger staat erom bekend zijn vastgoed grondig te renoveren en te restaureren. Hij verhuurt herenhuizen in Hillegersberg aan expats. Maar ook zeer ruime Blijdorpse appartementen voor sociale huurprijzen. In deze woningen, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, betalen huurders 500 euro per maand. Desondanks nam hij het woonblok grondig onder handen. “Andere beleggers verklaarden me voor gek. ‘Je huurders gaan nooit meer weg’, zeiden ze. Dat klopt, zeg ik dan. Maar het is een prachtig gebouw waarvan ik de details wil behouden.”

In Rotterdam staat Von Weiler beter bekend onder de geuzennaam: ‘Mr. Meent’. Die kreeg hij vanwege het op eigen houtje straktrekken van de gelijknamige winkelstraat. Uitzend- en reisbureaus gingen eruit, chique zaken erin, de slager en naaimachineverkoper moesten blijven. De opleving is duidelijk zichtbaar: Lamborghini’s staan regelmatig geparkeerd op de rode klinkertjes voor horecazaken als 1NUL8 en Amarone.

In Rotterdam staat Von Weiler beter bekend onder de geuzennaam: ‘Mr. Meent’ vanwege het op eigen houtje straktrekken van de winkelstraat

Het begon voor de voormalig directeur Europa van logistiek ontwikkelaar ProLogis allemaal met de Minervahuizen. Deze kocht hij in 2001. “Toen ik daarmee bezig was, besefte ik dat de zakelijke dienstverlening desastreus was voor de sfeer”, vertelde hij eerder tegen het AD. Von Weiler werkte een plan uit waarin sfeer en beleving de boventoon voerden. Puien in strak zwart, winkelverlichting verplicht aan tot elf uur ‘s avonds. “Je moet je stoep vegen en de ramen lappen”, verwoordde hij zijn opdracht aan een nieuwe generatie, bij voorkeur Rotterdamse, ondernemers. 

14. J.S. Sipkema (76 woningen)

Vastgoedondernemer Sipkema bezit appartementen en eengezinswoningen kriskras door Rotterdam: Zuidwijk, Reyeroord, Molenlaankwartier, Stadsdriehoek, Provenierswijk, Agniesebuurt, Hillegersberg-Zuid. Het merendeel is in bv’s ondergebracht en valt in de sociale huur. Ziet de verduurzaming van zijn huidige bezit als voornaamste opgave. Andere belangrijke strategie is: niet verkopen. Vastgoed komt deels uit de nalatenschap van wijlen vader Sytse Sipkema. Deze bouwaannemer realiseerde woningen aan bijvoorbeeld de Schiekade. Sipkema’s zus bezit onder andere twee flatgebouwen in IJsselmonde.

voetbal-vastgoed

Lees meer

Corporatie blundert bij woningverkoop aan Feyenoordspeler en vastgoedvriend

Hoe Woonbron sociale huurwoningen via de rechter terug probeert te krijgen van beleggers.

Andere opvallende namen (circa 50 of meer panden in Rotterdam)

 • D. M. Mulder, 86-jarige woonachtig in een Kralingse villa. 
 • J. A.L. Seip, mede-eigenaar Rotterdamse projectontwikkelaar Trivestor Groep
 • Echtpaar Van Amstel, eigenaren van 3B Makelaardij op de Straatweg
 • M. A.R. Rampersad, een van de weinige niet in Nederland geboren beleggers in de lijst
 • S. Pieters, oud-makelaar met nog altijd een kantoor op de Schieweg
 • F. J.F. Schell, eigenaar van Slagerij Schell op de West-Kruiskade, en broer F.A. Schell
 • J.A.S. van der Heijden, verdediger van voetbalclub Feyenoord
 • C.J. van der Mark, Rotterdamse vastgoedondernemer met veel meer vastgoed in bv’s
 • R. Sekeris, vastgoedadvocaat uit Hillegersberg
 • Gezusters Kolpa, erven van de Rotterdamse makelaar-taxateur Kolpa

Verantwoording

Dit artikel is gebaseerd op een vijf maanden durend onderzoek van Vers Beton naar particuliere beleggers. In deze periode is gesproken met bijna vijftig kleine en grote verhuurders, vastgoedhandelaren, projectontwikkelaars, makelaars, onderzoekers, politici, ambtenaren, bewoners en woningmarktexperts anderszins.

Het Kadaster heeft op verzoek van Vers Beton de honderd grootste particuliere woningbezitters 11in kaart gebracht. Het draait om vastgoed op naam. De overheidsinstelling benadrukt dat de resultaten een indicatie zijn. Omdat de informatie uit twee verschillende registratiesystemen komt, houdt zij een slag om de arm. Het ‘koppelresultaat’ is voor 95 procent betrouwbaar. Tweede voorbehoud is het veel voorkomende gedeelde eigenaarschap. Voor dit onderzoek heeft het Kadaster één eigenaar per woning moeten bepalen, terwijl diegene niet altijd volledig eigenaar is. Om dubbeltellingen te voorkomen, zijn andere mede-eigenaren niet genoemd.

Woningen ondergebracht in niet-natuurlijke personen vallen buiten de reikwijdte. Dat heeft tot gevolg dat grote vastgoedspelers als Aat van Herk,12 Chris Thünnessen van Metterwoon, havenfamilie Van der Vorm,13 Leyten, Manhave, maar ook woningcorporaties, pensioenfondsen en de Vesteda’s en Round Hill Capitals van deze wereld ontbreken in deze lijst. Omdat het vastgoed van de honderd grootste spelers deels is ondergebracht in bv’s en stichtingen is ook hun exacte bezit lastig vast te stellen.

Verder praten over dit onderwerp

Op maandag 1 juli praten we in de Talkshow Vers Beton LIVE verder over dit onderzoek. Supporters kunnen een gratis ticket kopen met hun kortingscode. Koop hier je ticket en bekijk het programma.

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij de steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de supporters van Vers Beton.

Voor je verder leest...

Dit artikel is gebaseerd op ruim vier maanden journalistiek onderzoek van journalist Maurice Geluk. Het onderzoek bestaat uit een analyse van de cijfers, maar ook uit gesprekken met in totaal 30 mensen: makelaars, kleine en grote beleggers, wetenschappers, investeerders, tussenpersonen, woningbezitters, woningzoekenden, vastgoedadvocaten, woningcorporaties en raadsleden. Wil je meer journalistiek onderzoek mogelijk maken? Word dan supporter van Vers Beton.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

 1. Het rendement is nu de moeite. Maar, zegt een van hen, jarenlang heb ik geen waardestijging gezien. Ik stond 20 procent in de min. ↩︎
 2. Het Kadaster heeft gekeken naar privébezit, dus woningen op eigen naam in plaats van in een bv, nv of stichting. Waarom? Het aandeel van de groep particuliere beleggers in de totale woningvoorraad is het sterkst gegroeid, schreef Vers Beton eerder in het artikel Hoe meet je de invloed van particuliere beleggers op Rotterdam?. Omdat niet-natuurlijke rechtspersonen zijn uitgesloten, ligt het aantal woningen dat de beleggers in dit artikel bezitten naar alle waarschijnlijkheid hoger. ↩︎
 3. Rotterdam telde in 2018 precies 297.385 woningen. Daarvan zijn circa 57.500 adressen in handen van particuliere beleggers, ruim 19 procent. Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 is hun aandeel in de woningmarkt met bijna 4 procentpunt gestegen (was 15,6 procent). ↩︎
 4. Sociale huur is tot circa 720 euro per maand (en een maximum jaarinkomen per huishouden van 38.000 euro). Middenhuur loopt van 720 tot 1000 euro. ↩︎
 5. Hier geen pandjesprins zoals prins Bernard jr. badinerend door tijdschrift Quote werd genoemd. Uit eerder onderzoek van Het Parool was namelijk gebleken dat hij, tevens eigenaar van circuit Zandvoort, van minstens 349 hoofdstedelijke adressen - gedeeltelijk - eigenaar is. De verhuur van zijn panden ging niet altijd even netjes. Zo werd er sleutelgeld gevraagd.

  https://www.parool.nl/nieuws/zakenprins-bernhard-een-grote-belegger-van-koninklijken-bloede~b2b44e4c/ ↩︎

 6. De gemeente Rotterdam onderscheidt drie groepen particuliere verhuurders. Personen met 1 tot 9, 10 tot 99 en 100 of meer woningen. De kleinste verhuurders zijn het sterkst vertegenwoordigd. ↩︎
 7. Van der Wijk verzilverde onder meer een dubbelcijferig belang in recensiewebsite IENS-Seatme, dat in 2015 werd verkocht aan het Amerikaanse TripAdvisor, en verkocht zijn aandeel in verkeersbordenproducent AGMI. ↩︎
 8. In 1969 begon de gemeente een procedure tegen verschillende Rotterdamse cash and carrybedrijven aan de Kralingseweg en sGravenweg, waaronder de familie Groenewegen. Volgens de familie zaten grootwinkelbedrijven als Albert Heijn achter de pogingen om hen weg te krijgen, tekende Het Vrije Volk op.

  https://schiedam.courant.nu/issue/VV/1969-02-06/edition/0/page/1?query= ↩︎

 9. In 2007 kocht Looije de kantoorpanden aan de Mathenesserweg waar RTV Rijnmond eerder was gevestigd. Hij trok daarin op met belegger Van der Eijk die ook in deze lijst is opgenomen.

  https://propertynl.com/Nieuws/Looije-Properties-en-Van-der-Eijk-Beheer-kopen-RTV-Rijnmond-locatie-te-Rotterdam/54e14c1b0b94466a9fff63d9527794b8 ↩︎

 10. Loek is de broer van Hans Vervat, voormalig havenwethouder in Rotterdam en tevens eigenaar van sjordersbedrijf Matrans. Begin 2019 werd bekend dat Vervat Vastgoed voor 20 miljoen euro het Havenziekenhuis heeft gekocht van het Erasmus MC.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/24/havenziekenuis-naar-projectontwikkelaar-vervat-vastgoed-a3651472 ↩︎

 11. Het Kadaster heeft in het kader van de privacy slechts achternaam plus het daaraan gekoppelde aantal Rotterdamse woningen verstrekt. Dat gaf de nodige problemen tijdens de uitvoering van dit onderzoek. Vind maar eens een De Vries met als enige andere aanwijzing: 49 panden. ↩︎
 12. Van Herk volgde bijna 40 jaar geleden zijn vader op. Hij bouwde diens vastgoedimperium uit tot een ontzagwekkende portefeuille bomvol woningen, winkels en kantoren. Sinds de eeuwwisseling participeert de ondernemer, die lijdt aan aan multiple sclerose, tevens op grote schaal in biotechbedrijven. ↩︎
 13. De familie kocht in 2016, onder de noemer Stichting Nieuw Thuis Rotterdam, circa tweehonderd woningen om statushouders in te huisvesten. ↩︎
Wie bezit onze stad?
Portret-MG-2014-tumbnail

Maurice Geluk

Chef onderzoeksredactie

Werkte in 2019 en 2020 bij Vers Beton als chef van de onderzoeksredactie. Schreef over particuliere woningbeleggers, repressief nachthorecabeleid en filantroop Van der Vorm. 

Profiel-pagina
05_Nina Fernande_integratie

Nina Fernande

Illustrator

Nina Fernande (1987) is een illustrator. Ze woont en werkt in Rotterdam. Als ze niet aan Franstalige chansons werkt, kleurt, faxt en streept ze simpele maar krachtige platen. Ze typeert haar werk als cartoonesk zonder het grafische element te verliezen.

Profiel-pagina
Lees 7 reacties
 1. Profielbeeld van Flip Kolet
  Flip Kolet

  Is Full House , die rucksichtloos panden opkoopt en verbouwt van Woonstad in Kralingen bekend ?
  Rucksichtloos
  -vanwege benedenwoningen verbouwen in 2 lagen , 2.10 hoog en plafonds verwijderd
  -In strijd met bouwbesluit , maar met instemming van BWT.
  -Verhuur aan B&B of aan studenten a 1280- per woning.
  -Huurders die nog in de weg zitten worden weggepest met nep gegadingen aan de deur en laster praatjes bij huurcie.

 2. Profielbeeld van jaq boom
  jaq boom

  Ik wil wel graag een kanttekening maken op het onderzoek. Oké Wonen is niet in handen van D.M. Mulder, Oké wonen en Mulder Beheer zijn in hadden van meneer Boom en Oostveen. Daarnaast is de heer S. Pieters geen makelaar, maar belegger.

  1. Profielbeeld van Maurice Geluk
   Maurice Geluk

   U bent goed op de hoogte.

   Wanneer heeft de heer Mulder hiervan afstand gedaan?

   “S. Pieters makelaar in onroerende zaken” prijkt op de gevel van bedrijfspand op de Schieweg. En ja, ook belegger, getuige de hoeveelheid vastgoedbv’s op datzelfde adres. Daarom staat hij in deze lijst. Kom ik in de richting met 53 panden in Rotterdam?

   1. Profielbeeld van jaq boom
    jaq boom

    Mulder is nooit eigenaar geweest Oké Wonen, de eigenaren van Oké Wonen (nu Oostboom bv) hebben Mulder Beheer overgenomen.

    Sander Pieters is voor de economische crisis gestopt als makelaar. Hij is nog steeds gevestigd op de Schieweg, nu samen met zijn zoon en van zijn bedrijf (Rdam makelaars) hangt op de gevel een bord. De familie Pieters staat op de lijst van de grootste vastgoedeigenaren in Nederland met een van hun bedrijven (Mark monde) met 250 woningen, dit zijn dus niet het volledige aantal woningen die zij bezaten

    1. Profielbeeld van Maurice Geluk
     Maurice Geluk

     Klopt dat de Pietersen veel meer woningen hebben. Dit artikel gaat slechts om de Rotterdamse aantallen. Meerdere beleggers hebben elders bezit.

     Als ik met Mulder fout zit, pas ik het aan. Dank.

 3. Profielbeeld van Maurice Geluk
  Maurice Geluk

  Hoi Klazien, niet dat ik weet. Wel hebben ze bezit elders in het land en zijn hun vastgoedportefeuilles dus groter dan ik hier heb aangegeven. Dit gaat puur om Rotterdamse woningen. Ook winkels en kantoren zijn niet meegenomen.

 4. Profielbeeld van Klazien de Vries
  Klazien de Vries

  Dank Maurice Geluk voor dit grondige onderzoek. Even voor de zekerheid: kan het zijn dat de nummers 1-5 van deze lijst nog B.V.’s hebben met veel meer panden?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.