Voor de harddenkende Rotterdammer

FLB_20190701_O8A3645
Beeld door: beeld: Florian Braakman

De woningmarkt

Onder leiding van Hasna El Maroudi gingen wethouder Kurvers, hoogleraar Design as Politics Wouter Vanstiphout, onderzoeker Urban Economics Erik Braun en portefeuillemanager Mireille de Korte in gesprek over de toenemende activiteit van particuliere beleggers op de Rotterdamse huizenmarkt. Wat voor problemen levert dit op voor de stad? Wil de gemeente hiertoe een specifiek beleid voeren, of kan het overgelaten worden aan de markt? Het blijken complexe vragen zonder eenduidige diagnose of oplossing. Toch leken de gasten overeenstemming te bereiken. Zelfs de wethouder was op een zeker moment blij.  

De Beste Stuurlui

Inmiddels traditiegetrouw zorgen de beste stuurlui voor een vurig intermezzo. Econoom Awais Hassan en historicus Ferrie Weeda nemen de spotlight op de bovenring om hun visie op de stad te verkondigen. 

Nieuwe stadsdichter

Hasna El Maroudi interviewde nieuwe stadsdichter Dean Bowen. Ze vroeg naar zijn tijd in New Orleans waar hij onderzoek deed naar de mechanismen van groepsidentificatie en de meervoudigheid van identiteit. Dean Bowen schroomt niet om taal als abstract instrument in te zetten om inzichten hierover te vangen in zijn poëzie. Dat zijn werk dus niet voorgekauwd is neemt niet weg dat de zaal geraakt is door het gedicht voor Keti Koti waarmee Dean de avond afsluit. 

 

Terugluisteren

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Manon

Manon Dillen

Manon (1992) is econoom, filosoof en heeft haar hart verloren aan de stad die er geen schijnt te hebben.

Profiel-pagina
braakman

Florian Braakman

Fotograaf

Florian Braakman (1988) is een autonoom-documentair fotograaf. Fotografie is een manier om vragen te stellen en grip te krijgen op onze snelle alledaagse realiteit. De poëtische, associatieve en verhalende kracht van het beeld staan centraal in zijn werk.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.