Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
vb-live-inarminius
Dossier-Horece-Artikel-2-RubenHamelink-16

Lees meer

Restrictief horecabeleid temt Rotterdamse nacht

Analyse van het horecabeleid na maanden onderzoek en gesprekken met ruim 50 mensen.

Rauw, uniek, divers én interessant; het Rotterdamse nachtleven van vroeger. Maar die tijden zijn voorbij. Plekken zoals Off Corso, het Oude Tramhuis, Will’ns en Wetens zijn de afgelopen jaren uit de stad verdwenen. Het nachtleven is in verval. Niet alleen verdwijnen er steeds meer plekken, enthousiaste nieuwe initiatieven hebben moeite om voet aan de grond te krijgen. Ondernemers en politici vinden dat het huidige horecabeleid de ontwikkeling van het nachtleven van een stad die ‘booming’ is daarom flink in de weg staat. 

Maurice Geluk en Tara Lewis onderzochten de afgelopen maanden welke krachten verantwoordelijk zijn voor de verschraling van de nachthoreca in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb vindt de balans tussen wonen en uitgaan té gespannen. Het bemachtigen van een 24-uursvergunning is voor (nieuwe) uitgaanslocaties op dit moment een bijna onmogelijke taak. Maar de cijfers die de burgemeester aanhaalt in het debat hierover zijn vervuild, concludeerden onze journalisten. Hierop volgen vragen en debat in de gemeenteraad.

Moet het Rotterdamse horecabeleid op de schop? En hoe dan? Hierover praten we tijdens Vers Beton LIVE verder met onder andere D66 raadslid Elene Walgenbach, Mitchell Hettema, ondernemer van uitgaansgelegenheid Plan C, en Marco Bunk van de Koninklijke horeca Nederland.

Interviewgast: Wim Pijbes

Sinds 2017 zwaait Wim Pijbes (57) de scepter bij stichting Droom & Daad. Met geld van de vermogende familie Van der Vorm investeert hij in de Rotterdamse kunst-en cultuursector. Hij wordt bewonderd óf met argusogen bekeken.

Zijn relatie met de lokale politiek is niet vlekkeloos. “We voelen ons gepasseerd”, zei Chantal Zeegers (D66) nadat de investeerder zijn plannen voor de Fenixloods II op Katendrecht op nationale televisie had aangekondigd zonder éérst te overleggen met het college. Toch zijn er mensen ook blij met zo’n aanzienlijke geldschieter in de stad.

De zakken van de stichting Droom & Daad zijn diep. Op basis van welke criteria verdeelt Pijbes die enorme pot met geld? We gaan met hem in gesprek over zijn visie op kunst en cultuur in de stad. In de cultuursector wordt nu gepleit voor meer investeringen in nieuwe initiatieven en grassroots-organisaties eisen hun ruimte op. Hoe kijkt hij naar dit debat? Ook gaan we het hebben over filantropie. Hoe moet de stad daarmee omgaan?

Info

Talkshow Vers Beton LIVE
Maandag 7 oktober
Inloop 19:30
Start 20:00 – einde 21:30
locatie: debatcentrum Arminius, Museumpark 3

Presentatie: Hasna El Maroudi
Programmamaker: Caterine Baeten

Tickets

6 euro entree, GRATIS voor supporters van Vers Beton. Klik hier voor de online ticketverkoop.

Hoe word ik supporter?
Supporter word je al vanaf 6 euro per maand, of 65 euro per jaar. Meld je hier aan en je krijgt de kortingscode direct doorgemaild.

Hoe krijg ik een gratis ticket als supporter?
Vul je persoonlijke kortingscode in het veld ‘actiecode’ bij de online ticketverkoop. De kortingscode vind je in de welkomst-email, of kijk op deze pagina (je moet wel inloggen). Als het niet lukt, stuur ons een mailtje via [email protected].

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.