Voor de harddenkende Rotterdammer
COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-2
Beeld door: beeld: Lisa Diederik

“Een parkeervergunning voor 10 euro per maand in een stad waar de ruimte zo schaars is kan echt niet meer”, zegt Giuliano Mingardo van de Erasmus Universiteit. “Hardwerkende Rotterdammers betalen al ontzettend veel belasting, dus ik wil niet dat ze nog meer gaan betalen. In Amsterdam is zo’n vergunning absurd hoog”, werpt Vincent Karremans van de VVD tegen.
Karremans wil graag dat er meer dan honderd extra parkeerplaatsen bijkomen in wijken als Blijdorp en de Provenierswijk en kreeg dat in het coalitieakkoord. “De parkeerdruk is daar zo hoog, dat mensen ’s avonds rondjes rijden om een plekje te vinden of de auto op de stoep zetten. Dit najaar gaan we de eerste extra parkeerplaatsen bouwen.”

“Het kan zijn dat de parkeerdruk in die wijken erg groot is, maar”, zegt Mingardo. “We geven iets dat zo ontzettend schaars is – ruimte in de stad – weg voor een veel te lage prijs.” Mingardo zou graag zien dat de parkeervergunning de komende jaren steeds met een tientje omhoog gaat.

Nu betalen niet-autobezitters mee aan het goedkope parkeerplekje voor vergunninghouders, gaat Mingardo verder. “Ik vind autogebruik nou niet echt iets dat je moet subsidiëren. Onderwijs, zorg, openbaar vervoer moet je subsidiëren, autogebruik lijkt me niet de hoogste prioriteit.”

Karremans kan zich hier niet in vinden: “Autogebruikers zijn vaak werkende mensen en die subsidiëren weer mensen die niet werken, dus zo ken ik er nog wel een paar. Ik vind het belangrijk dat je vrijheid hebt in vervoer en gewoon je kinderen naar de voetbal moet kunnen brengen met de auto.”

Luister 'm nu

Luister hieronder de eerste aflevering! Naast autoproblematiek, bespreken presentatoren Caterine Baeten en Ewoud Kieviet de politieke actualiteit: het Eurovisie Songfestival dat naar Rotterdam komt en raadsleden die een week lang van 50 euro leven.

OPEN Rotterdam vroeg intussen Rotterdamse jongeren buiten de studio om hun mening: heeft Rotterdam meer huizen of meer parkeerplekken nodig? Bekijk de video voor hun antwoorden:

Kom naar de opname

De volgende editie van Coolsingelpraat wordt opgenomen in de Doelen Studio op zondag 28 september van 13:00 – 13:30, vrije inloop. Wees welkom!

Mis geen aflevering en abonneer je op het podcastkanaal Coolsingelpraat via Spotify, iTunes, Stitcher of Soundcloud

COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-3
Beeld door: beeld: Lisa Diederik

Coolsingelpraat is een samenwerking tussen Vers Beton en OPEN Rotterdam en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. (meer info)

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-8

Ewoud Kieviet

Ewoud Kieviet is politiek journalist voor de NOS op het Binnenhof. Eerder was hij twee jaar politiek verslaggever voor RTV Rijnmond op de Coolsingel.

Profiel-pagina
LISA-DIEDERIK-PORTRET-2019

Lisa Diederik

Fotograaf

Het werk van Lisa Diederik (1990) draait om het tonen van authenticiteit en andere werelden. Daarin ziet zij het als uitdaging het uitzonderlijke in het gangbare weer te geven, het liefst met een vleugje humor. Ze studeerde aan de Willem de Kooning en is sindsdien naast fotograaf ook werkzaam in de Rotterdamse kunstwereld.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.