Voor de harddenkende Rotterdammer

Mitchell Hettema, eigenaar van de Huiskantine ziet een grote behoefte aan meer nachthoreca. Hij is elke laatste zaterdag van de maand helemaal uitverkocht, als hij tot vier uur open kan zijn dankzij een ‘verlaatje’. “Die twee uurtjes maken dus een groot verschil.” 

Maar bij Vibes twijfelt Sam Hofstaetter of Rotterdam wel echt klaar is voor een groter aanbod aan clubs. “Als er nieuwe clubs openen, merk je ook dat die niet meteen goed lopen en er niet meteen heel veel mensen naartoe gaan.” 

En het festivalseizoen vormt concurrentie, ziet Nina Hooimeijer van Bird. “Er kan nog wel wat bij, maar mensen kunnen hun geld wel maar een keer uitgeven”.

Ook de bezoekers van de Huiskantine, Vibes en Bird hebben hun mening klaar. Bekijk hier de reportage: 

Bron: beeld: youtu.be
Dossier-Horece-Artikel-2-RubenHamelink-16

Lees meer

Restrictief horecabeleid temt Rotterdamse nacht

Analyse van het horecabeleid na maanden onderzoek en gesprekken met ruim 50 mensen.

Wil je niks missen?

In de maand september verschijnt op Vers Beton wekelijks een verhaal over de verschraalde Rotterdamse nachthoreca. Niets missen van het onderzoeksdossier ‘Horeca op de Fles’? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Voor tips kun je mailen naar tara@versbeton.nl of maurice@versbeton.nl

Reageren? Als je geen supporter bent, kun je hier een gratis account aanmaken om te reageren op dit artikel. 

Dit onderzoek is een samenwerking tussen Vers Beton en OPEN Rotterdam, en mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en desupporters van Vers Beton.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.