Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Feyenoord City

Bram Logger en Guido van Eijck zijn genomineerd voor hun onderzoek naar Feyenoord City, dat we deden samen met OPEN Rotterdam, Follow the Money en onderzoekscollectief SPIT.

Hun onderzoek leverde een serie artikelen op én een explainervideo over de risico’s van de business case van het nieuwe stadion. Het is het resultaat van de nauwe samenwerking op gebied van onderzoeksjournalistiek, die we in 2019 zijn gestart met OPEN Rotterdam. 

Groene toekomst van de Haven

Inge Janse is de tweede genomineerde, met zijn onderzoek naar de verduurzaming van de Rotterdamse Haven, en waarom dat zo traag verloopt. Dit leverde een reeks van zeven artikelen op plus een journalistieke game waarbij je zélf aan de knoppen van de haven mag draaien. 

De uitreiking van de Persprijs vindt plaats op 30 oktober in debatcentrum Arminius en begint om 17.30 uur met een kort debat over de staat van de lokale journalistiek.

Niet voor het eerst

Vers Beton heeft Persprijs gewonnen in 2017 voor het boek ‘Help, we zijn populair!’ Sinds we de eerste nominatie in 2013 ontvingen, zijn we elk jaar genomineerd met een productie, artikel of onderzoek van Vers Beton. Eerdere nominaties waren: het onderzoek ‘De bouwende macht’ van Margot Smolenaars (2018), De reconstructie van de mislukte fusie tussen de mbo-instellingen Zadkine en Albeda van Ronald Buitelaar (2016), de interviewserie met jonge ondernemers ‘Rotterdamse Nieuwe’ (2015), Een (data)onderzoek dat de uitslag van de verkiezingen voorspelde door Inge Janse en Ties Joosten (2014), en de serie ‘Plug Rotterdam’ (2013)

 

Dossier-Header-FC-v2-1680-724

Deel van Dossier

Feyenoord City

Helderheid in ruim tien jaar aan afgeschoten plannen, nieuwe plannen en dure plannen.

RM_Groene-toekomst-banner

Deel van Dossier

Wat houdt de groene toekomst tegen?

Wat houdt de groene toekomst tegen? Inge Janse onderzoekt de Rotterdamse haven.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.