Advertentie

VB_banner_1456x80_2
Voor de harddenkende Rotterdammer

Van der Steen licht dit toe aan de hand van twee observaties. Ten eerste dat het falen van projecten vaak niet ligt aan de ambitie maar aan de uitvoering. Ten tweede: hoe beoordelen we ambities? Wanneer is iets mislukt? “De rekening van een project is niet de kosten en baten, maar de publieke waarde”, benadrukt de hoogleraar.

“Ik raad de gemeente meer ambitie aan, maar dan echte ambitieuze ambitie.” De gemeente moet aandacht schenken aan de onbedoelde gevolgen van projecten, aan de waardevolle initiatieven die ontstaan in de rafelranden zoals bij het Schiekadeblok, en deze meenemen in de manier waarop ze projecten waardeert. “Geen angst voor de Rekenkamer en andere controlerende organen, maar meer ambitie tonen. Grote vergezichten verder brengen in kleine stappen.” In het minicollege legt Martijn van der Steen dit allemaal haarfijn uit.

Bron: beeld: www.youtube.com

De volgende Studio Erasmus is op 19 november in Theater Rotterdam.

podcast Coolsingelpraat (Vers Beton en OPEN Rotterdam)

Lees meer

Podcast Coolsingelpraat #2: Hebben Rotterdammers genoeg te zeggen over megaprojecten in hun stad?

De tweede aflevering van onze politieke podcast Coolsingelpraat is nu te beluisteren

Voordat je verder leest...

Jij kan dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij de support van onze lezers die zo onafhankelijke journalistiek over Rotterdam mogelijk maken. Vanaf 6 euro per maand ben je supporter!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Profielfoto-Marianne-Klerk

Marianne Klerk

Marianne is historicus, promoveerde aan de Erasmus Universiteit en is nu verbonden aan de Universiteit van Oxford. Al 15 jaar woont zij in Rotterdam, in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen geschiedenis van stadsvernieling en -vernieuwing kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.