Voor de harddenkende Rotterdammer

Abonneer je op ons podcastkanaal via Spotify, iTunes, Stitcher of Soundcloud.

Salih-Kilic-Coolsingelpraat-10
Beeld door: beeld: Salih Kilic

Moeten we ons erbij neerleggen dat winkelpanden vaak jarenlang leegstaan? Of kan de gemeente ingrijpen? Bijvoorbeeld door het aantal winkels te verminderen of vastgoedeigenaren te dwingen hun huren te verlagen? Zo stelde burgemeester Bill de Blasio in New York al voor om vastgoedeigenaren te beboeten als hun panden te lang leegstaan.

“Er zijn inderdaad teveel winkels in Rotterdam”, zegt wethouder Barbara Kathmann. Maar hoe denkt Odile Hemmen, eigenaar van een wijnwinkel op het eerste deel van de Nieuwe Binnenweg, daarover? Hemmen is betrokken bij Retail 010, een initiatief van de gemeente Rotterdam en ondernemersverenigingen die samenwerken aan toekomstbestendige winkelgebieden.

In deze aflevering spraken we ook Derk van Mameren over de recente sluiting van zijn lampenwinkel Wattnou. En gemeenteraadsleden Robert Simons (Leefbaar Rotterdam) en René Segers (CDA) lichten de standpunten van hun partijen op dit onderwerp toe. 

Ook spraken we met Marco Stout, drijvende kracht achter de wederopstanding van het Hoogkwartier. Luister hier hoe hij hij te werk ging.

Beluister deze aflevering en abonneer je op podcastkanaal Coolsingelpraat via Spotify, iTunes, Stitcher of Soundcloud.

Dit vinden Rotterdamse jongeren

Open Rotterdam ging daarnaast de straat op. Verslaggever Rachid Benhammou vroeg mbo’ers of zij nog wel eens in een ‘echte’ winkel komen. En wat kopen ze dan?

Opname bijwonen?
Opnames in de Doelen Studio zijn gratis bij te wonen. De volgende opname is op zondag 24 november om 13:00, inloop vanaf 12:30.

Coolsingelpraat is een initiatief van OPEN Rotterdam en Vers Beton, en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de Doelen Studio. Abonneer je op het podcastkanaal Coolsingelpraat via SpotifyiTunesStitcher of Soundcloud

COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-8

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-8

Ewoud Kieviet

Ewoud Kieviet is politiek journalist voor de NOS op het Binnenhof. Eerder was hij twee jaar politiek verslaggever voor RTV Rijnmond op de Coolsingel.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.