Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Studio Stadmaken Vers Beton
Hasna El Maroudi en Mathis J. Bout Beeld door: beeld: Davidson Rodrigues

We brengen thema’s, sprekers en bezoekers van het congres samen en verbinden ze aan drie onderwerpen die we zelf hoog op de agenda hebben staan: de drukke stad, de inclusieve stad en de duurzame stad. 

Drie programma's

air_logo_groot

Lees meer

Mogelijk gemaakt door

het programma is tot stand gekomen dankzij het Architectuur Instituut Rotterdam

Om 10:30 trappen we af met het eerste thema ‘De drukke stad’, waarin onder andere Maurice Geluk aan het woord komt over zijn onderzoeksdossier ‘Wie bezit de stad?’. Ondernemer Anke Griffioen schuift aan en ook Bas Kortman van Huis van Oosterflank.

De middag begint om 13:00 met ‘De duurzame stad’. Inge Janse komt praten over zijn onderzoek naar de verduurzaming van de haven om de grootse schaal van deze uitdaging te belichten. Maar we zoeken het ook dichterbij, onder meer met Annet Otterloo van De Afrikaanderwijk Coöperatie. We spreken met haar over het project waarbij vijf wijkbewoners de afgelopen twee jaar afval inzamelden op de Afrikaandermarkt. En Laura Rosen Jansen van de duurzame bouwmarkt Bouwman is ook te gast.

De derde talkshow staat in het teken van  ‘De inclusieve stad’, en begint om 14:45. Aan tafel zitonder meer socioloog Godfried Engbersen, die toelicht wat de resultaten uit het rapport ‘Maasstad aan de Monitor’ kunnen betekenen voor toekomstig beleid. En Saskia Naafs schuift aan naar aanleiding van het dossier dat zij schreef over het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Tot slot vertelt Ben Maandag over zijn boek over stadsvernieuwing in Rotterdam.

Live te volgen

De presentatie van Studio Stadmaken is in handen van Hasna El Maroudi, journalist en tevens het gezicht van Vers Beton Live. Ze wordt bijgestaan door tafelheer Mathis J. Bout, architect en oprichter van URBMATH.

De programma’s worden aanstaande vrijdag 8 november tijdens het congres live uitgezonden op de Facebook van Vers Beton en OPEN Rotterdam en via Youtube. Naderhand zullen we de video’s ook als terugblik publiceren. 

Bezoek Studio Stadmaken tijdens het Stadmakerscongres in Theater Rotterdam locatie Schouwburg, in de Tuinkamer.

10:30 – 11:30 De drukke stad
Maurice Geluk, onderzoeksjournalist Wie bezit de stad?
Anke Griffioen, ondernemer Nieuwe Binnenweg
Bas Kortman, Huis van Oosterflank

13:00 – 14:00 De duurzame stad
Annet van Otterloo, Wijkcoörportatie Afrikaanderwijk
Laura Rosen Jacobsen, Buurman
Inge Janse, onderzoeksjournalist Haven

14:45 – 15:45 De inclusieve stad
Saskia Naafs, onderzoeksjournalist NPRZ
Prof. Godfried Engbersen, rapport ‘Maasstad aan de Monitor’
Ben Maandag, auteur boek Stadsvernieuwing in Rotterdam

Bron: beeld: www.youtube.com

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.