Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Abonneer je op ons podcastkanaal via SpotifyiTunesStitcher of Soundcloud.

“Wij hebben hier gefaald”, zegt bestuurder Debby Maas van Veilig Thuis als ze terugziet op de hulpverlening bij Humeyra. “Dit is een heel pijnlijke les, die wij nog dagelijks voelen.” Als gevolg van een verkeerde inschatting van de hulporganisatie werd de zaak niet aangemerkt als stalking en kwam de hulpverlening niet goed op gang, bleek vorige maand uit een inspectierapport.

Raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam stelt dat zowel hulporganisaties als het politiek bestuur te vaak in de verdediging schieten over het eigen handelen, in plaats van hun fouten erkennen en ervan leren: “Dat moeten we niet willen doen.”

Van de agenda gevallen

Volgens Hoogwerf gaat het vaak mis in de samenwerking tussen organisaties als Veilig Thuis, reclassering en politie: “Het zijn eilandjes die niet communiceren. We denken dat we dat oplossen met een veiligheidshuis, maar daar is Humeyra gewoon van de agenda afgevallen. Wij willen weten waar die ketenaanpak spaak loopt en de knelpunten aanpakken.”

Cindy den Hartog van Hear my Voice is zelf ervaringsdeskundige van huiselijk geweld en noemt dit een onderschat probleem: “Het is veel groter dan we denken. Ik sprak laatst nog een vrouw die in Brabant woonde en daar mishandeld werd door haar man. Ze zwerft nu op straat, omdat ze niet geholpen wordt.”

In de podcast spreken we ook met Nelleke Stolk, de advocaat van de familie van Humeyra. Zij ziet dat de politie lessen heeft geleerd uit de zaak van Humeyra. Verslaggever Rachid Benhammou van Open Rotterdam gaat langs bij het Design College waar Humeyra werd doodgeschoten en praat erover met de leerlingen. 

Ook bespreken presentatoren Caterine Baeten en Ewoud Kieviet de keuze van burgemeester Aboutaleb om zich langer aan Rotterdam te willen verbinden.

Beluister deze aflevering en abonneer je op podcastkanaal Coolsingelpraat via SpotifyiTunesStitcher of Soundcloud.

Vers Beton_Lisa Diederik_Coolsingelpraat_Auto_Aflevering 1

Opname bijwonen?
Opnames in de Doelen Studio zijn gratis bij te wonen. De volgende opname is op zondag 19 januari om 13:00, inloop vanaf 12:30.

Coolsingelpraat is een initiatief van OPEN Rotterdam en Vers Beton, en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de Doelen Studio. Abonneer je op het podcastkanaal Coolsingelpraat via SpotifyiTunesStitcher of Soundcloud

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-8

Ewoud Kieviet

Ewoud Kieviet is politiek journalist voor de NOS op het Binnenhof. Eerder was hij twee jaar politiek verslaggever voor RTV Rijnmond op de Coolsingel.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte