Voor de harddenkende Rotterdammer
Marly-Weemen
Marly Weemen Beeld door: beeld: Paul van der Blom

Met de komst van meer toeristen naar Rotterdam zijn ook de tour guides opgekomen, Rotterdammers die rondleidingen verzorgen. Ieder met hun eigen thema: van streetart-tours, free tours, tours voor Oekraïnse foodies, tours op Segways, social tours, filmlokatietours tot tours over de gabber- en dance scene.

Een nieuw fenomeen? “Het bleek dat aardig wat van deze gidsen al jaren bezig zijn”, schrijft Paul van der Blom. Ruimtelijk ontwerpster en gids Marly Weemen was de eerste van zijn fotoserie. Marly is al bijna zes jaar fulltime gids voor Timeless Rotterdam. “Ik wil laten zien en snappen waarom de stad is zoals ze is”, vertelde ze bij het maken van de foto.

Een opvallende is ook een van de laatste foto’s in de serie: een Duitse gids van de Aida. “Geen Duitstalige Rotterdamse gids meer, maar gewoon ingehuurd door de rederij zelf”, vertelt Van der Blom. Op Aida-fietsen, met Aidarugzakjes en -helmpjes. Een rondje Kralingse bos en dan weer terug voor het all inclusive avondeten aan boord.”

Bekijk de serie hieronder (klik op een foto voor schermvullende weergave). 

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

ava Willemijn Sneep

Willemijn Sneep

Adjunct-hoofdredacteur en eindredacteur

Willemijn Sneep is na wat omzwervingen en een master Journalistiek in het schattige Leiden weer terug in de enige wereldstad die Nederland rijk is. Als freelance journalist kan ze zich geen betere thuisbasis wensen. willemijn@versbeton.nl

Profiel-pagina
paul-van-der-blom

Paul van der Blom

Paul van der Blom woont en werkt in Rotterdam. De ontwikkeling van de stad en de inwoners is een van de constante onderwerpen. Onverwachte ontmoetingen vormen de basis voor fotoseries zoals bv. de jubilerende stadsgenoten, wederopbouw huwelijken, 100 jarigen of bijvoorbeeld de Rotterdamse oliebollenbakkers. Ook maakte hij het boek de kampioenen van Excelsior over de f’ tjes van de voetbalclub.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.