Voor de harddenkende Rotterdammer
Coolsingelpraat 7

Het politieke jaar 2020 ging knallend van start. De PvdA verloor met Kevin van Eikeren een spraakmakend raadslid, integratiewethouder Bert Wijbenga kwam in opspraak door zijn uitspraken over vluchtelingen in NRC, en Rotterdam leek de eerste stad van Nederland te worden dat al het consumentenvuurwerk gaat verbieden. Kortom, genoeg te bespreken. Daarom presenteren we deze editie van Coolsingelpraat in twee delen.

Deel 1: woonvraagstuk, vuurwerk en vooruitblikken

Om te beginnen duiden we de eerste weken van het nieuwe jaar en blikken we vooruit met Nourdin el Ouali (NIDA). Ook aan het woord komen Ahmed Abdilahi (bewoner van de Tweebosbuurt), Co Engberts (PvdA) en Bas Kurvers (VVD), en Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam), die vertelt dat ‘wonen’ ook zijn partij bezighoudt.

Volkshuisvesting is zo’n principe dat je niet kan verkwanselen

Ahmed Abdilah, bewoner van de TweebosbuurtTweet dit

Op het partijkantoor van de PvdA in Crooswijk zagen we de worsteling met sloopplannen zoals voor de Tweebosbuurt. Nadat de rechter begin januari oordeelde dat 17 bewoners niet hoeven te verhuizen, trok de PvdA haar steun voor dat project in. Maar waarom hoorden we vooralsnog eigenlijk niks van GroenLinks?

Met GroenLinks-wethouder Arno Bonte spraken we daarentegen wel over vuurwerk. Hij zet zich al ruim tien jaar in voor een verbod op consumentenvuurwerk, en pleit in onze uitzending voor meer professionele shows.

Dat alles en nog veel meer hoor je in dit eerste deel van Coolsingelpraat #7: de nieuwjaarsborrels. 

Deel 2: profileringsdrang en ontwikkelingen in de raad

In het tweede deel van Coolsingelpraat #7, dat vrijdag online komt, praten we verder over de ontwikkelingen binnen de raad. Zoals de keuze van Nourdin el Ouali om terug te treden uit de Rotterdamse raad en de profileringsdrang van andere partijen, nu landelijke verkiezingen in zicht komen. 

Abonneer je op Coolsingelpraat via SpotifyiTunesStitcher of Soundcloud om het tweede deel later deze week niet te missen. Of beluister de eerdere uitzendingen hier via Vers Beton.

Opname bijwonen?
Opnames in de Doelen Studio zijn gratis bij te wonen. De volgende opname is op zondag 16 februari om 13:00, inloop vanaf 12:30.

Coolsingelpraat is een initiatief van OPEN Rotterdam en Vers Beton, en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de Doelen Studio. 

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-8

Ewoud Kieviet

Ewoud Kieviet is politiek journalist voor de NOS op het Binnenhof. Eerder was hij twee jaar politiek verslaggever voor RTV Rijnmond op de Coolsingel.

Profiel-pagina
Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.