Voor de harddenkende Rotterdammer

In het eerste deel van de podcast bespraken we al dat het politieke jaar 2020 knallend van start ging.

Coolsingelpraat 7

Lees meer

Coolsingelpraat #7.1 Nieuwjaarborrels: wonen, vuurwerk en vooruitblikken

In deze podcast blikken we vooruit op het nieuwe politieke jaar, in twee delen.

De PvdA verloor met Kevin van Eikeren een spraakmakend raadslid, integratiewethouder Bert Wijbenga kwam in opspraak door zijn uitspraken over vluchtelingen in NRC, en Rotterdam leek de eerste stad van Nederland te worden dat al het consumentenvuurwerk gaat verbieden. In het tweede deel praten we verder met Nourdin el Ouali over het komende jaar.

Deel 2: profileringsdrang en ontwikkelingen in de raad

We praten in Coolsingelpraat #7 onder meer over de ontwikkelingen binnen de raad. Zo vertelt Nourdin el Ouali uitgebreid over zijn keuze om terug te treden uit de Rotterdamse raad en NIDA landelijk uit te bouwen. “Het is altijd de intentie van NIDA geweest om op een zeker moment landelijk mee te gaan doen. Ik ben er klaar voor”, aldus El Ouali. Ook vertelt hij over zijn gesprekken met Sylvana Simons van Bij1.

Het is altijd de intentie van NIDA geweest om op een zeker moment landelijk mee te gaan doen, ik ben er klaar voor

Verder bespreken we de profileringsdrang van andere partijen in de raad, nu landelijke verkiezingen in zicht komen. We hebben het over het rechtse imago van de VVD en over de dilemma’s voor GroenLinks en de PvdA: in Rotterdam besturen ze de stad, in ‘Den Haag’ zitten ze in de oppositie.

En wat gaat Leefbaar Rotterdam doen? Die partij gaat op zoek naar een nieuwe lijsttrekker als opvolger van Joost Eerdmans, en wil niks liever dan besturen. Maar welke koers is daarvoor nodig: een stevig rechtse, of toch wat gematigder? Aan de bar in café Wilskracht in Alexander leerden wij ook dat Joost Eerdmans de politiek nog lang niet beu is. Als het aan hem ligt, keert hij na de verkiezingen gewoon terug als raadslid. 

Opname bijwonen?
Opnames in de Doelen Studio zijn gratis bij te wonen. De volgende opname is op zondag 16 februari om 13:00, inloop vanaf 12:30.

Coolsingelpraat is een initiatief van OPEN Rotterdam en Vers Beton, en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de Doelen Studio. 

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-8

Ewoud Kieviet

Ewoud Kieviet is politiek journalist voor de NOS op het Binnenhof. Eerder was hij twee jaar politiek verslaggever voor RTV Rijnmond op de Coolsingel.

Profiel-pagina
Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.