Voor de harddenkende Rotterdammer

Elke talkshow trapt af met De Beste Stuurlui: een panel met opiniemakers van Vers Beton. Onder leiding van columnist en journalist Hasna El Maroudi gaan we vervolgens in gesprek met interessante gasten. Wat kun je onder meer verwachten?

89706488_2734510219929782_4120420916012253184_o

Waar zijn de sekswerkers gebleven?

Katendrecht en de Keileweg;  twee gebieden die vroeger bekend stonden als dé werkterreinen voor sekswerkers in Rotterdam. Maar met de sluiting van de tippelzone aan de Keileweg in 2005 en het terugdringen van de prostitutie op de Kaap, verdwenen de sekswerkers ook langzaam uit het Rotterdamse straatbeeld.

En dat geldt niet alleen voor Rotterdam. In veel gemeenten sluiten steeds meer ramen en neemt het aantal vergunningen voor prostitutie af. Hierdoor is er minder plek voor sekswerkers om legaal te werken. Daarnaast kiezen veel sekswerkers bewust voor onzichtbaarheid.

Ramen dicht, prostitutie opgeheven?

Journalisten Sylvana van Braak en Daphné Dupont-Nivet doen momenteel vergelijkend onderzoek naar de onzichtbaarheid van sekswerkers in Utrecht en Rotterdam. Waar zijn de sekswerkers gebleven? Ramen dicht; prostitutie opgeheven? is de titel van het onderzoek dat ze doen voor het journalistieke platform Investico in samenwerking met Vers Beton.

We bespreken met hen hoe de werkomstandigheden van prostituees in de onzichtbaarheid er vandaag de dag uitzien. En wat zijn de gevaren van de nieuwe markten voor sekswerk? De tafelgasten voor dit debat worden hier binnenkort bekend gemaakt. 

Een ode aan de angst van Elfie Tromp

Schrijver, Rotterdammer en feminist Elfie Tromp maakte een nieuwe theaterproductie naar aanleiding van de vele doodsbedreigingen die zij kreeg voor haar opinies in Metro en op Radio 1. Haar voorstelling ‘NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond)’ is een ode aan de angst. Terugkerende thema’s in haar werk zijn feminisme en Rotterdam.

Verder staan de beste stuurlui weer aan wal. De redacteuren van Vers Beton hebben hun mening klaar over wat er zoal speelt in de stad. Op scherpe en humoristische wijze doen zij hun monoloog. De stuurlui zijn deze keer historicus Ferrie Weeda en politiek redacteur Ewoud Kieviet.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.