Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Duizenden Rotterdamse jongeren hebben schulden, maar bijna niemand durft er over te praten. Jeansen Djaoen (33) en Miryam Mejhed (23) doen hun verhaal. Miryam: “Ik zou willen dat mensen er meer open over zouden kunnen zijn. We hoeven niet allemaal ons salaris te vertellen, maar je moet erover kunnen praten als het nodig is.”

Deze video is het derde deel in een serie over jonge Rotterdammers in de schulden. Lees hieronder de andere artikelen:

Drukwerk

Lees meer

Rotterdamse jongeren: ondernemend, zelfstandig en diep in de schulden

Hoe groot zijn de schuldenproblemen van de jonge Rotterdammers eigenlijk?

versbeton—matzwart—schulden-1-2

Lees meer

Wat een postercampagne zegt over hoe we naar schulden kijken

Is er een verschuiving in het hardnekkige idee dat schulden ‘je eigen schuld’ zijn?

Over deze serie

Deze artikelen worden gemaakt in samenwerking met MONNIE.

De projectgroep MONNIE is een samenwerkingsverband van Albeda College, Stichting Enver, Afdeling Buitengewone Zaken, Jatoch, Garage 2020, Vers Beton en OPEN Rotterdam. 

MONNIE ontwikkelt met financiële ondersteuning van Project Idols een maatschappelijke business case voor het opsporen en aanpakken van schulden bij jongeren en de bottlenecks die deze schulden veroorzaken en verergeren. Daarnaast ontwikkelt het team een oplossing die schuldeisers helpt bij het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid bij het voorkomen van schulden bij jongeren: de MONNIE-app.

Ook radiozender FunX besteedt op dit moment aandacht aan dit onderwerp. Bekijk de video’s van FunX op hun dossierpagina en deel je zorgen over de schuldenproblematiek bij jongeren op social media met de hashtag #opjemonnie.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.