Voor de harddenkende Rotterdammer
VB_mveere_header_3.2

Deel van Dossier

Jeugdzorgjungle

Vier jaar geleden trad de nieuwe wet voor de jeugdzorg in. Hoe staat de jeugdzorg ervoor?…

In november 2018 verscheen het eerste deel van het onderzoeksdossier over de jeugdzorg in Rotterdam. Margot Smolenaars en Derk Stokmans gingen voor Vers Beton, OPEN Rotterdam en NRC op onderzoek uit om te achterhalen of het gedecentraliseerde jeugdzorgsysteem wel functioneerde zoals het was bedacht. 

Al snel werd duidelijk dat het Rotterdamse meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld Veilig Thuis structureel achterloopt met meldingen van kindermishandeling. Tweederde van deze meldingen blijft te lang liggen. 

Ook bleek, in vervolgartikel ‘Studenten in de frontlinie’ dat de inzet van onervaren studenten door jeugdzorgorganisaties problematisch is. Jonge, onervaren studenten kunnen vaak niet omgaan met de complexe problematiek van de gezinnen waar ze mee werken. Er is veel veranderd in de Rotterdamse jeugdzorg, maar het is er niet beter op geworden, zo luidde de conclusie van dit onderzoeksdossier over de jeugdzorgjungle van Rotterdam.

Voor het menselijke verhaal achter het dossier maakten Aino ten Cate, Merel Driessen en James Polak een aangrijpende mini-docu over de Rotterdamse moeder Achanty Henriques en haar strijd om haar kinderen terug te krijgen. Zonder kinderen naar huis geeft een beeld van de hartverscheurende situatie waarin Achanty en veel andere moeders terecht zijn gekomen.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

HNI_VB_600x500 PX_1