Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

(scroll naar beneden voor de podcast)

In deze speciale editie van Coolsingelpraat schuift ondernemer Tijmen Meijer aan in de videocall. Hij is een van de drie eigenaren van de Biergarten bij het Schiekadeblok en restaurant Ayla op het Kruisplein. Meijer werd kort voor de opening van de Biergarten geconfronteerd met de sluiting van de horeca, vanwege de coronauitbraak. En dat terwijl een topzomer te wachten stond met het EK Voetbal, het Eurovisie Songfestival, de Olympische Spelen en Feyenoord in de bekerfinale. “Zoveel evenementen als dit jaar hadden we nog nooit gedaan, dus we hadden er echt heel veel zin in.”

Intussen is de Biergarten het hele jaar nog niet open geweest en is tapasrestaurant Ayla een bezorgdienst geworden. Naast Meijer bespreken we met raadslid Lies Roest van GroenLinks wat Rotterdam voor deze ondernemers kan doen en wat dit betekent voor de werkgelegenheid in de stad. “Jongeren en studenten die werken in de horeca zijn buiten de boot gevallen bij de regelingen, disproportioneel veel jongeren zien we nu in de bijstand terecht komen.”

En met Rento Zoutman van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en D66-raadslid Elene Walgenbach bespreken we de cultuursector:. “Ik maak me vooral veel zorgen over de kleinere makers en grassroots makers die geen band met de gemeente hebben, die zouden kunnen wegvallen. Dat zou heel erg zonde zijn”, zegt Walgenbach. Ook omdat de 300 miljoen die minister Van Engelshoven uittrok voor cultuur, vooral naar de grote instellingen gaat. “Die 300 miljoen is veel te weinig, als je kijkt wat er naar de sport is gegaan”, vindt Zoutman. 

Intussen werkt Zoutman verder aan de uitwerking van het Cultuurplanadvies voor de komende vier jaar. In de Rotterdamse raad gaan stemmen op om het Cultuurplan een jaar vooruit te schuiven. Maar daar is Walgenbach het niet mee eens…

Abonneer je op ons podcastkanaal via SpotifyiTunesStitcher of Soundcloud.

Coolsingelpraat is een initiatief van OPEN Rotterdam en Vers Beton, en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de Doelen Studio.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-8

Ewoud Kieviet

Ewoud Kieviet is politiek journalist voor de NOS op het Binnenhof. Eerder was hij twee jaar politiek verslaggever voor RTV Rijnmond op de Coolsingel.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.