Voor de harddenkende Rotterdammer

Ruim een derde van de twee- en driejarige peuters in Rotterdam komt volgens het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in aanmerking voor een indicatie ‘extra uren spelen en leren’. Is gesubsidieerde voorschoolse educatie voor deze zogenoemde doelgroeppeuters een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan?

Dat bespreekt Karim Amghar, bekend van de NTR-serie Karim Pakt Zijn Kans, in deze derde aflevering met Pauline Slot (onderzoeker aan de Universiteit Utrecht), Anja de Rooij (manager Het Jonge Kind bij stichting voor onderwijsexpertise CED-Groep) en René Segers-Hoogendoorn (directeur van Peuter & Co).

 “Het zou heel fijn zijn als er een simpele basisvoorziening zou zijn. Het is nu gewoon versnipperd”, stelt Anja de Rooij in het gesprek:

https://www.youtube.com/watch?v=MM_dBBbyz-c
Bron: beeld: www.youtube.com

 

Luister je liever, dan vind je hier het gesprek ook als podcast: 

Meer weten over kansenongelijkheid in het onderwijs? Je vindt alle artikelen en vidcasts over dit onderwerp in ons onderzoeksdossier. School op Zuid is een samenwerking van Vers Beton en OPEN Rotterdam, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. 

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

School op Zuid
de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.