Voor de harddenkende Rotterdammer

De demonstratie zou oorspronkelijk plaatsvinden op het Schouwburgplein. Nadat Aboutaleb een dag van tevoren had aangekondigd dat daar maximaal tachtig mensen mochten verzamelen, weken de organisatoren uit naar de Erasmusbrug. Langs de kade aan de noord- en zuidkant, op de brug en op het Noordereiland kwamen woensdagavond zo’n vijfduizend mensen bijeen voor het protest. Door het gebrek aan ruimte en de overweldigende opkomst voelde de politie zich genoodzaakt de demonstratie vroegtijdig te beëindigen. 

De recente moord op George Floyd door de politie in Minneapolis en de opstanden die daarop in de Verenigde Staten volgden, vormden de directe aanleiding voor het Rotterdamse solidariteitsprotest. Tijdens de demonstratie werd echter ook uitgebreid stilgestaan bij andere slachtoffers van anti-zwart geweld, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Sprekers waren onder meer Romana Vrede, Ro Verwey, Malique Mohamud en Leal van Herwaarden. 

Black lives matter – versbeton

Lees meer

Demonstranten verdienen dezelfde standaard als strand- en terrasgangers

Opinie door Zaïre Krieger over de solidariteitsdemonstratie tegen anti-zwart geweld.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kilic

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportage fotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.