Voor de harddenkende Rotterdammer

 

(klik op de foto voor een vergroting en het bijschrift)

Abdirahmaan Abdikarim

De regels van anderhalve meter afstand hanteren… wanneer lukt dat wel en wanneer niet? We zijn met zijn allen het wachten, schrijft Abdirahmaan Abdikarim. Tot de maatregelen niet meer gehanteerd hoeven te worden? Op een tweede golf? Of wachten we tot we weer kunnen leven zoals voorheen?

Lisa Diederik

Lisa Diederik portretteerde in Rotterdam Noord reutjes, teefjes en hun baasjes. Zoals Leendert en Nora van der Torre (midden) met hun Entlebucher Sennenhond Dutchy. Ze wonen al 51 jaar in de molen langs de Rotte en hun tuin is een waar paradijs met meer dan 50 verschillende soorten eenden.

Loes van Duijvendijk

Waar mag je wel of niet lopen, staan, zitten, bewegen, denken? In dit tweede drieluik fotografeerde Loes van Duijvendijk de regels en mogelijkheden die zorgen dat we nu optimaal gebruik kunnen maken van de stad. 

Dennis Wisse

Dennis Wisse maakte het eerste drieluik ‘COVID-19 LOCKDOWN WORKOUT’  over openbare ruimte als nieuwe sportschool. “Steeds meer sporters zoeken naar alternatieven in de buitenlucht om fit te blijven, omdat de sportscholen vanwege de coronamaatregelen dicht zijn. Nu ze op 1 juli weer open mogen zal dit fanatieke buitensporten weer uit het straatbeeld verdwijnen.” 

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
FL1825427c

Dennis Wisse

Fotograaf

In 2009 is Dennis afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten als documentair fotograaf. Zijn fotografie laat zich kenmerken door een scherp gevoel voor het alledaagse. De directe, no-nonsense onderwerpaanpak die hij graag hanteert, wordt weerspiegeld in oprechte en pure fotografie. Sinds 2017 is Dennis werkzaam als allround fotograaf voor Fotobureau Roel Dijkstra en fotografeert hij voor diverse dag,- en vakbladen, gemeenten en reclamebureaus.
Profiel-pagina
DSC_8616

Loes van Duijvendijk

Fotograaf

Loes van Duijvendijk (1987) is architectuur en landschapsfotograaf. In haar fotografisch werk onderzoekt zij aandachtig de beeldtaal in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Geïnspireerd en gefascineerd door plekken die altijd in transformatie zijn, gaat zij op zoek naar unieke details, lichtinvallen en verrassende constructies. Haar werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van haar ervaring tijdens dit proces. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol.

Profiel-pagina
LISA-DIEDERIK-PORTRET-2019

Lisa Diederik

Fotograaf

Het werk van Lisa Diederik (1990) draait om het tonen van authenticiteit en andere werelden. Daarin ziet zij het als uitdaging het uitzonderlijke in het gangbare weer te geven, het liefst met een vleugje humor. Ze studeerde aan de Willem de Kooning en is sindsdien naast fotograaf ook werkzaam in de Rotterdamse kunstwereld.

Profiel-pagina
IMG_3729

Abdirahmaan Abdikarim

Fotograaf

Om de gefragmenteerde verhalen van de stad oprecht te vertellen, is hij gewend om te bewegen in verschillende werelden. Abdirahmaan Abdikarim met Somalische ouders en opgegroeid in Dordrecht, zoomt in op de verhalen van jonge makers en organisatoren, met een uitgesproken visie op de maatschappij.
Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.