Voor de harddenkende Rotterdammer

Bekijk hier het online programma van de jongerentop terug. Onze talkshow start rond 00:46:00 min.

Bron: beeld: www.youtube.com

Honderden jongeren tussen de 13 en 23 jaar spreken zich komende vrijdag uit over de impact van de coronacrisis op hun leven. Zowel online en offline, op meerdere locaties in Rotterdam laten jongeren horen wat zij nodig hebben om zo sterk mogelijk uit de crisis te komen. De uitkomst van alle gesprekken wordt als een advies gepresenteerd aan het stadsbestuur, door Young010, de jongerenadviesraad van Rotterdam.

Naast de gesprekken tijdens de Jongerentop organiseren Vers Beton en Young010 een online talkshow. Die kun je volgen via de livestream op www.dejongerentop010.nl.

Talkshow

Onder leiding van presentator Khalid Amakran, ook bekend als fotograaf op Vers Beton, gaan we in gesprek over de impact van de crisis op Rotterdamse jongeren. Wordt er wel genoeg rekening gehouden met hen? Zal de crisis de kloof tussen kansarm en kansrijk vergroten? En wat kan de gemeente voor jongeren doen?

Hij spreekt met ontwikkelingspsycholoog Lysanne te Brinke (EUR) die tijdens de crisis onderzoek deed onder Rotterdamse jongeren. Ook docent maatschappijleer Ahmet Dikbas schuift aan om te praten over zijn ervaring met onderwijs op het MBO in coronatijd. Tot slot is Nuno Gomes da Silva Neto, student en lid van Young010 aanwezig en draagt Caspar van de Poel een column voor.

Meer informatie

Talkshow door Vers Beton

Wanneer: vrijdag 11 december van 14:30 tot 15:30 
Waar: de livestream van de talkshow is te volgen via deze pagina, www.jongerentop010.nl en via de social mediakanalen van Vers Beton.

Ben je tussen de 13 en 23 jaar en wil je meedoen met de jongerentop? Via www.jongerentop010.nl kunnen jongeren zich nog aanmelden voor de online gesprekken.

Deze Vers Beton talkshow is mogelijk gemaakt in samenwerking met de Jongerentop010, georganiseerd door Stichting LOKAAL Rotterdam.

Vers-Beton—Jongerentop010—talkshow-01
IMG_2371

Joost Baumgardt

Joost Baumgardt (1995) woont in Rotterdam-West en werkt als freelance journalist voor onder andere het AD Rotterdams Dagblad en NRC. Hij maakt daarnaast tekeningen van krijt. Als hij niet met verhalen bezig is, luistert hij muziek of rijdt hij op zijn skateboard door de stad.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.