Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ze zag dat mensen tegen negenen iets sneller gaan lopen, hoorde fietsers elkaar zeggen hoeveel minuten ze nog hadden om thuis te geraken. Zodra de klok negen uur slaat, voelt het buiten alsof het middernacht is – zo stil is het er. Het enige geluid komt van langs snellende maaltijdbezorgers, of een enkele wandelaar met hond.  

Zelf had ze een werkgeversverklaring op zak, maar toch was het volgens Loes een spannende onderneming. De meeste politieagenten wierpen een enkele blik op het statief en lieten haar begaan. Alleen op de laatste avond werd ze staande gehouden, met de vraag of ze voor haar werk of voor een hobby aan het fotograferen was. De agenten, die toegaven een tikkeltje verveeld te zijn, vertelden haar vervolgens waar ze volgens hen de interessantste lege straten kon vinden.

Omdat deze week het IFFR bezig is, lijkt de ruimte voor de Schouwburg extra verlaten, en de witte tijger op het Stationsplein staat er, hoewel mooi verlicht, erg eenzaam bij. Op de Beijerlandselaan zijn nog stille sporen te zien van het felle verzet tegen de avondklok: ingeslagen ruiten, kapotte paspoppen en winkels die met spaanplaten zijn dichtgetimmerd. Bij het voormalig station Bergweg heeft iemand “Fuck Rutte” geschreven.

Wat Loes het meeste opviel, is hoe helder de verlaten straten in beeld te brengen zijn. Omdat iedereen thuis zit, voor grote televisieschermen en met alle lampen aan, wordt de lege stad vanuit al die volle huiskamers extra goed verlicht. 

AbAb__Covid19.2__VB1-(2)

Lees meer

Rotterdamse fotografen leggen vast hoe de stad uit lockdown komt

Abdirahmaan Adbikarim maakte het drieluik 'Nu wachten we af' op de West-Kruiskade.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
DSC_8616

Loes van Duijvendijk

Fotograaf

Loes van Duijvendijk (1987) is architectuur en landschapsfotograaf. In haar fotografisch werk onderzoekt zij aandachtig de beeldtaal in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Geïnspireerd en gefascineerd door plekken die altijd in transformatie zijn, gaat zij op zoek naar unieke details, lichtinvallen en verrassende constructies. Haar werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van haar ervaring tijdens dit proces. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.