Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
GIF-VB-LIVE-liggend

Het rommelt in erfgoedland. De gemeente sloot Museum Rotterdam na een vernietigend advies van de Raad voor Kunst en Cultuur. Museum Boijmans van Beuningen is dicht wegens een langdurige en kostbare verbouwing. 

Het onderzoek in opdracht van de gemeente naar ons koloniale verleden is onlangs gepubliceerd in drie dikke boeken, maar sindsdien horen we er niets meer over. Ondertussen stampt havenfamilie Van der Vorm op Katendrecht het Landverhuizersmuseum uit de grond. 

Waar is de stem van Rotterdammers in al deze keuzes? Wie beslist wat ons erfgoed is? En hoe moet het nieuwe stadsmuseum van Rotterdam eruit zien over vier jaar? Op 12 april bij Vers Beton LIVE gaan we hierover in gesprek met erfgoedspecialisten en journalisten, onder leiding van journalist en presentator Hasna El Maroudi: 

  • Simone da Silva (directeur van grassroots-erfgoedorganisatie DIG IT UP) bespreekt samen met Jantje Steenhuis (directeur van het Rotterdams stadsarchief), Arno van der Hoeven (cultuurwetenschapper aan de Erasmus Universiteit) en Ton Wesselink (voorzitter van het Historisch Genootschap Roterodamum) de staat van het Rotterdamse erfgoedland en de toekomst van het nieuwe stadsmuseum.
  • Onderzoeksjournalisten Susan Hogervorst en Willemijn Sneep deden onderzoek naar de sluiting van Museum Rotterdam en vertellen hoe de gemeente het museum jaren liet doormodderen totdat het doek definitief viel.
  • Een column van historicus en journalist Marianne Klerk over waarom het tijd is de Calimero-veren van ons af te schudden en te gaan voor een volwassen geschiedschrijving over Rotterdam.

INFO

Talkshow Vers Beton LIVE!

Maandag 12 april 2021

Start: 19:30 – einde 21:00 uur

Locatie: alléén te volgen via livestream vanuit Debatcentrum Arminius. Het is mogelijk om via de chat van de livestream vragen te stellen.

Tickets kosten 5 euro, voor supporters van Vers Beton is het GRATIS (gebruik hiervoor de speciale actiecode, die vind je in je welkomstmail). Als je een ticket hebt gekocht krijg je op de dag zelf een link voor de livestream toegestuurd. Er worden geen kaarten voor de zaal verkocht. 

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.