Voor de harddenkende Rotterdammer
DIT DOSSIER WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Vers Beton en OPEN Rotterdam duiken in de wereld van loketten, crisisopvang, huisvesting en op straat terecht komen, om uit te zoeken waar het misgaat in de hulp aan dakloze jongeren. We sluiten daarmee aan bij landelijk onderzoek van onderzoeksplatform Argos (VPRO/HUMAN). 

Vers Beton – Lucia Lenders – Dakloze jongeren – 2020

Lees meer

Dakloosheid onder Rotterdamse jongeren neemt toe, maar niemand weet precies waarom

Start van een onderzoek naar jonge daklozen in Rotterdam: waar gaat het mis?

Ben je 21 jaar oud en woon je nog thuis? Dan gaan eventuele uitkeringen in jouw huishouden collectief omlaag. Dat kan voor spanningen zorgen, waardoor jongeren op straat komen te staan. Rotterdam pleit voor afschaffing van deze zogeheten kostendelersnorm.

Vers Beton – Vera Lucia – Buitengsloten deel 2 – 2020

Lees meer

Rotterdam wil af van wetgeving die jongeren het huis uit werkt

De ‘kostendelersnorm’ draagt bij aan dat jongeren dakloos raken, blijkt uit ons onderzoek

Ben je ervaringsdeskundige, of leef je zelf op straat? We horen graag van je hoe jij dakloos werd en waar je vervolgens tegenaan liep. Ben je hulpverlener? Ook dan gaan we graag met je in gesprek. Mail willemijn@versbeton.nl

Radio-drieluik

Uit het onderzoek met hulp van het publiek en in samenwerking met Vers Beton en OPEN Rotterdam, maakte onderzoeksplatform Argos een radio-drieluik. Over hoe zwerfjongeren Amber en Damian op straat belanden – en via welke hobbelige wegen ze uiteindelijk weer een thuis weten te bemachtigen. 

Dit onderzoek is een samenwerking van Vers BetonOPEN Rotterdam en onderzoeksplatform Argos, en is tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de supporters van Vers Beton.