Voor de harddenkende Rotterdammer
DIT DOSSIER WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Om een helder beeld van de verkoop van maatschappelijk vastgoed te schetsen, start journalist Teun van den Ende voor Vers Beton en OPEN Rotterdam het onderzoek ‘Vastgoed in de verkoop’. Media en politiek reageren vooral op incidenten. De verkoop van een enkel pand leidt doorgaans tot raadsvragen, een emotioneel krantenbericht. Zicht op het grotere plaatje, zoals hoeveel kunstenaarsateliers zijn er verdwenen en hoeveel die verkopen nou eigenlijk opleveren, ontbreekt. Het onderzoek haalt de rode draden naar voren, verbindt er conclusies aan en legt een stevig fundament onder het debat.

Aangezien de gemeente de komende jaren honderden panden wil verkopen, is het voor de toekomst van belang te snappen wat de effecten zijn, wie ervan profiteert en wie niet. Om dit onderzoek te kunnen uitvoeren moet allereerst duidelijk zijn welke gemeentepanden verkocht zijn en aan wie. Via de gemeente kunnen wij deze informatie niet krijgen.

Help mee met ons onderzoek!

Vandaar dat we nu een beroep doen op de hulp van lezers: ken je een pand dat door de gemeente is verkocht sinds 2015? Deel je kennis dan met ons, het kost slechts een paar minuten. Ook als je niet veel details kent, maar wel een adres, deel het dan met ons. Zo kunnen we een zo compleet mogelijke adressenlijst maken van vastgoed dat door de gemeente is verkocht.

Vul hieronder het formulier in:

Meer lezen over waarom we dit onderzoek doen? Lees dan dit artikel van journalist Teun van den Ende:

Teunversbeton_Still_01

Lees meer

Help ons de verkoop van gemeentelijk vastgoed te onderzoeken

Help je mee met ons onderzoek naar gemeentelijk vastgoed? Vul hier het formulier in.