Voor de harddenkende Rotterdammer
DIT DOSSIER WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR

.

Maurice Geluk onderzoekt de komende maanden: de particuliere belegger. Wie is hij en hoe is hij van invloed op de stedelijke ontwikkeling en leefbaarheid, alsook op de positie van Rotterdam als inclusieve stad? 

Dit dossier maakt Vers Beton in samenwerking met OPEN Rotterdam. 

#1. Introductie

Wat zich momenteel op de woningmarkt afspeelt, is van alle kanten bekeken extreem. In het artikel hieronder beschrijft Maurice Geluk de aanleiding voor zijn onderzoek en schetst hij de huidige (particuliere) beleggersmarkt. 

investeren-in-de-woningmarkt1

Lees meer

Woonruimte als verdienmodel: wat betekent dat voor de stad?

Maurice Geluk onderzoekt komende maanden de invloed van particuliere beleggers op de stad

#2. Hoe pak je zoiets aan?

Bij de start van zijn vastgoedonderzoek sprak Maurice Geluk met diverse kenners en kwam vrij snel tot de conclusie: van de particuliere belegger zelf gaat het antwoord op deze vraag niet komen. Een uitleg over zijn aanpak en resultaten.

rotterdam-huizenprijs

Lees meer

Hoe meet je de invloed van particuliere beleggers op Rotterdam?

Journalist Maurice Geluk geeft uitleg over aanpak en resultaten van zijn vastgoedonderzoek

Denk en doe mee
Ben je misschien zelf belegger en wil je laten zien hoe je naar de stad kijkt? Woon je in een complex of straat waar onlangs meerdere panden verkocht zijn aan beleggers en vind je daar wat van? Heb je een brief van een of ander beleggingsfonds in de bus gekregen met de vraag of je wilt verkopen? Of ben je je actief als stadmaker (architect, stedenbouwer, ontwikkelaar, betrokken bewoner of anderszins). Laat het weten! Dat kan via de mail of via Twitter. Wil je meediscussiëren? Graag zelfs. Supporters van Vers Beton kunnen dat direct onder elk artikel. Op Twitter, via #wiebezitonzestad kan het altijd.